Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: LatinVillage Festival, Recreatiegebied Spaarnwoude - Spaarnwoude, 19-08-2018

LatinVillage Festival, Recreatiegebied Spaarnwoude - Spaarnwoude, 19-08-2018
Foto door A  R Audhoe Photography

Zondag 19 augustus 2018 vond de veertiende editie plaats van één van de populairste festivals van het land: Latin Village. Een festival waar ik ieder jaar vaste klant ben en eindelijk over mag reporten! Zal ik volgend jaar weer aanwezig zijn? Dat kun je lezen in dit report.

Let’s go to Latin Village
In eerste instantie wilden wij de pendelbus nemen vanaf Amsterdam Sloterdijk, maar gelukkig was mijn vader zo lief om ons af te zetten. De weg richting Spaarnwoude was erg druk en het leek of alle weggebruikers onderweg waren naar Latin Village. Uiteindelijk zijn wij langs de weg uitgestapt en hebben ongeveer twintig minuten gelopen naar het festival. Een work-out met allemaal gezellige mensen. Festivalgangers die met de auto kwamen konden parkeren op het parkeerterrein voor €15,-. Een retourticket voor de pendelbus vanaf Sloterdijk was €10,-.

Terrein
Het festivalterrein was in het recreatiegebied Spaarnwoude in Velsen. De grootste festivals zoals Dance Valley, Dutch Valley en Awakenings worden hier gegeven. Het is super groot met verschillende hellingen en dalingen. Het terrein was erg mooi en feestelijk aangekleed. Je wordt er gelijk vrolijk van!

Area’s
Latin Village telde maar liefst 12 (!) area’s met de beste dj’s en artiesten van binnen- en buitenland: Uno, Salsa Lounge Live, Salsa Lounge, Latin Eclectic Live, Raw & Live, Eastville, Afrohouse, Moombathon & Dancehall, X-Stage, Reggaeton Hill, D2S en de Brazil stage. Op de mainstage (Uno) stonden grote namen, o.a. Broederliefde, Lady Bee, Lil’ Kleine, Gregor Salto en D-Rashid. Op de mainstage alleen al was er voor iedereen wat wils. Hoewel het niet al te warm was wisten de artiesten toch te zorgen voor een hete sfeer. Broederliefde liet de hele crowd los gaan en weet iedere keer weer een geweldige show neer te zetten. Ook Lady Bee weet het publiek aan te voelen en draait de lekkerste tunes. Aangezien de vele stages en het mega grote terrein, heb ik ongeveer de helft van de stages bezocht.

LatinVillage Festival, Recreatiegebied Spaarnwoude - Spaarnwoude, 19-08-2018
Foto door TK Photography

De eerste drie stages die je tegenkomt als je binnen bent gekomen via de hoofdingang, waren Raw & Live, X-stage en de mainstage Uno. X-stage was voor de houseliefhebber en Raw & Live heb ik in de avonduren bezocht tijdens een geweldig optreden van Valsbezig. In de Salsa Lounge Live tent was er een tropisch sfeertje met Rolf Sanchez, Cache Royal, Trafassi en de Kaapverdiaanse zanger Djodje. Bij Salsa Lounge en Salsa Lounge live kon iedere Latinlover zijn ei kwijt. Na een flinke wandeling kwamen wij aan bij de Latin Eclectic stage. Daar was Jonna Fraser bezig met zijn performance. Het begon te regenen, maar dat weerhield het publiek er niet van om te genieten van zijn bekendste hits. Toen Jonna Fraser afgelopen was, liepen we door naar de Eastville Stage. Na een zoektocht van minstens een uur, hadden we de stage eindelijk gevonden. Jammer genoeg was het daar erg rustig, ondanks de vetste artiesten die daar optraden, zoals Mula B en 3robi. De stage was helaas moeilijk te vinden. De avond hebben wij afgesloten bij de Salsa Lounge stage waar ze de heerlijkste Merengue, Kuduro en zelfs Surinaamse muziek draaide. Deze stage heeft echt mijn dag gemaakt. Het was net een familiefeest waar iedereen met elkaar aan het dansen is!

LatinVillage Festival, Recreatiegebied Spaarnwoude - Spaarnwoude, 19-08-2018
Foto door  A R Audhoe Photography

Organisatie
De organisatie heeft dit jaar weer zijn best gedaan. Binnen waren voldoende kluisjes. De voorgaande jaren was de doorstroom van het publiek een groot probleem. Mensen liepen vast en sommige paden waren overcrowded. De organisatie heeft er goed aangedaan door er één richtingspaden van te maken. Je moest daardoor wel marathons lopen, maar de doorstroom verliep beter. Er waren genoeg plekken om munten te halen. En ook over het hele terrein waren tentjes voor drinken en eten. Het eten was net zo multicultureel als het publiek. Ook aan vegetariërs en veganisten is er gedacht. Een foodcourt was op een helling en door de regen was het daar erg glad, wat zorgde voor flink wat uitglijders. Wc’s waren erg druk, daar heb ik ongeveer een half uur in de rij gestaan. Dom van mij, want er waren nog meer wc’s bij andere stages die minder druk waren. De organisatie weet elk jaar weer uit te pakken met de vetste artiesten en Dj’s. Ook de vuurwerkshow op het laatst was weer prachtig.

LatinVillage Festival, Recreatiegebied Spaarnwoude - Spaarnwoude, 19-08-2018
Foto door TK Photography

Conclusie
Latin Village is een van de indrukwekkendste en drukste festival van het jaar. De variatie van muziek en de aankleding van het terrein is top. Ook leuk dat alle culturen bij elkaar komen. Echter kan Latin Village liever Urban Village heten, aangezien er maar drie van de twaalf stages voornamelijk Latin of Latinhouse draaide. Voor de rest was de sfeer top. De burgemeester van Gorinchem mag volgend jaar langskomen om te zien dat Urban feestjes hartstikke LIT (gezellig) zijn!

LatinVillage Festival, Recreatiegebied Spaarnwoude - Spaarnwoude, 19-08-2018
Foto door TK Photography

Reporter: Chelsey Audhoe
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ