Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Mysteryland, Voormalig Floriadeterrein - Hoofddorp, 25-08-2018

Mysteryland, Voormalig Floriadeterrein - Hoofddorp, 25-08-2018
Foto:
JornBaars.com /   Jorn Baars

Mysteryland viert dit jaar haar jubileum, 25 kaarsjes mogen er worden uitgeblazen. Dit kan natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Van een klein housefeest naar een grootschalig meerdaags festival. Van midden jaren ’90, een gabberfeest, naar een festival met meerdere soorten genres waar voor iedereen wel iets te vinden is. En dit jaar is er van Hardcore tot Urban, een camping die mag blijven groeien, een hippiemarkt, een Heineken unexpected bar en niet één maar bijna twee mainstages want buiten de officiële mainstage om doet Q-dance ook al even mee als tweede grote stage op dit prachtige event. Mysteryland is een gift.

Zaterdag tussen de middag word ik hartelijk ontvangen bij de press & crew ingang. Alles verloopt super goed en ondanks het mindere weerbericht heb ik er ontzettend veel zin in. We hebben een tasje met een leuke kaart gekregen en om 13.00 uur beginnen wij deze dag met een rondleiding over heel Mysteryland zelf.

Mysteryland, Voormalig Floriadeterrein - Hoofddorp, 25-08-2018
Foto:  
FograafNiels.nl  / Niels de Vries

Voorafgaand hebben wij goede uitleg gekregen hoe goed en mooi Mysteryland bezig is. Mysteryland is een van de eerste festivals die ernaar streeft om echt groener te worden. De discussies die de laatste weken ook op het nieuws zijn geweest die kwamen hier ook weer ter sprake maar zij krijgen nu al de nodige hulp van bijvoorbeeld boer Jos. Boer Jos is een boer uit Haarlemmermeer en levert zonne-energie aan Mysteryland. Een klein deel van het festival draait dus al op zonne-energie en binnen een paar jaar gaat dit percentage naar 85% om een doel te kunnen bereiken om binnen vijf jaar Mysteryland 100% op groene energie te laten draaien. Persoonlijk vind ik dit een prachtig initiatief. Zeg dus maar dag tegen fijnstof, uitstoot van diesel en hallo tegen een groen stroomnet! Dit alles kunnen zij alleen maar uitvoeren met een hele hoop durf, lef en een goede samenwerkingen met partners.

En dat hebben zij zeker. De gemeente Haarlemmermeer, Heineken, Desperados, creatieve mensen voor en achter de schermen en verschillende samenwerkingen met andere organisaties laten al jaren zien hoe goed zij zijn. Voor het jubileum kwamen o.a. de Trance Energy stage (Big top) en opnieuw Thunderdome terug op Mysteryland. De zaterdag was volledig uitverkocht. De weekendtickets worden ontzettend populair en hierbij maken zij het voor publiek uit het buitenland ook een stuk aantrekkelijker. Ook de camping mag nog verder groeien! Ontzettend positief nieuws dus.

Mysteryland, Voormalig Floriadeterrein - Hoofddorp, 25-08-2018
Foto:  
Mysteryland

Tijdens de rondleiding door Event Director Carina Kornfeid en Commercieel Directeur Martijn van Daalen hebben we ontzettend veel mooie dingen gezien vanuit de gemeente Haarlemmermeer. Het enthousiasme straalde er vanaf tijdens alles wat zij vertelde en lieten zien. Deze mensen houden echt van hun werk, ik geloof oprecht dat hun hele ziel en zaligheid in deze evenementen zit. We werden meegenomen naar de eerste show van de unexpected bar van Heineken, 1 regel: we moesten verplicht mee feesten. Wat een ervaring! 15 Minuten lang gingen de Amsterdamse huisjes op en neer als in een echte feesttent. Een leuke toevoeging: je kon alleen naar binnen met een ‘geheime’ sleutel… De confetti vond ik nog terug in mijn bed, na het douchen.

Mysteryland, Voormalig Floriadeterrein - Hoofddorp, 25-08-2018
Foto:  
Mysteryland

Later in de middag mochten wij zelf gaan dwalen over het festival. Dit is niet mijn eerste keer en zeker ook niet mijn laatste. Ik begon toen al te twijfelen of ik niet zondag ook nog zou gaan. We begonnen aan de zuidkant van het festival en hebben overal even gestaan. Persoonlijk maak ik graag altijd uitstapjes naar stages waar ik anders nooit zou komen. We begonnen bij de Big Top waar Marco V echt een lekkere set met wat oude fantastische tranceplaten laat horen. Hier staat jong en oud door elkaar heen te dansen, het geluid is fantastisch en het is op en top sfeervol. Vanaf hier hebben wij een weggetje tussendoor genomen naar de Vunzige Deuntjes waar je lekker vunzig mag dansen, ja dat mag letterlijk genomen worden. Ook hier is het erg gezellig en schudt iedereen met zijn of haar billen op lekkere oude en nieuwe muziek. Het publiek hier is iets jonger maar als je hiervan houdt dan moet je hier zeker even een kijkje nemen.

Mysteryland, Voormalig Floriadeterrein - Hoofddorp, 25-08-2018
Foto:  
FograafNiels.nl  / Niels de Vries

Hierna zijn wij even snel een hapje gaan eten om vervolgens naar de Thunderdome stage te gaan. Ergens kom ik nooit van gabber af, ik hou van hardere stijlen maar op Mysteryland wil ik altijd meer zien. De wizzard staat er weer net als vorig jaar, vol trots maar nu op een ander mooier plekje. Na een stevig dansje gaan wij naar de Q-dance stage om daar even sfeer te proeven. Tracks als Keltek – Dark Sun en Headhunterz & Sub Zero Project – Our Church geven mij overal kippenvel zo boven op de berg. Het uitzicht op de stage en het publiek is werkelijk fantastisch, mijn hartje gaat hier ook wel sneller van kloppen. Vervolgens gaan wij richting Noord om toch (eindelijk) de mainstage goed mee te maken. Dat het uitverkocht is dat zie je goed en ondanks de druppels die zo nu en dan vielen was het overal sfeervol, echt Mysteryland. De stage is adembenemend mooi! Groot, hoog en vol met kleur. Vol passie en liefde. Hiervoor kom ik naar Mysteryland. Het verbaast mij elk jaar weer dat ze het weer voor elkaar krijgen om alle oeh’s en aah’s eruit te krijgen. Nog ‘even’ een rondje doen op de hippiemarkt, langs de Cocoon & Healing Garden. Er is hier zoveel te beleven en te doen dat de zaterdag alleen eigenlijk echt te kort wordt voor mij. Ik wil helemaal niet naar huis.

Wij sluiten de zaterdag af bij de mainstage en gaan iets eerder richting de Kiss & Ride om voor de ergste drukte weg te zijn. Twijfels slaan toe…

Zondag
De nodige spierpijn zit in mijn benen maar mijn bio wekkertje ging 08.15 en ik was uitgeslapen. Fris genoeg om helder na te denken en ik heb gewoon besloten om zondag weer te gaan. Gisteren was ik nog lang niet uitgedanst, ik wilde gewoon nog meer zien van Mysteryland! Rond 14.00 uur kwamen wij aan via de andere zijde (Noord). Alles verloopt weer hartstikke soepel en vandaag laat ik anderen beslissen waar ik heen ga. Zaterdag heb ik mij ook laten adviseren door anderen en dat was meer dan geslaagd.

Mysteryland, Voormalig Floriadeterrein - Hoofddorp, 25-08-2018
Foto:  
FograafNiels.nl  / Niels de Vries

Ik word meegenomen naar de Barong Family stage waar de jongens van Mightyfools met The Galaxy staan te draaien. Ik ben niet thuis in dit genre, ik ken het wel maar ik weet nog niet zo goed hoe ik hierop moet losgaan en ik vind het erg tof. Al snel komen er allemaal gasten om ons heen headbangen, springen, moshpit-achtige dingen doen en veel meer. Sfeertje is goed maar toch wil ik jullie vragen hoe jullie dit omschrijven? De tent gaat goed los en dat is belangrijk!

Zelf ben ik op pad met een technoliefhebster en we hebben alles behalve de echte techno tenten gezien. We hebben vandaag veel bij de Q-dance gestaan. Uitstapjes bij Vunzige Deuntjes gemaakt, toch ook redelijk veel bij de Barong Family geweest. We hebben de jongens van Soundrush ontmoet en veel dansjes in de regen gedaan later op de avond bij de Q-dance. Ik heb haar wel meegenomen naar mijn favoriete DJ: Ophidian. Hier ging het helemaal los op de Thunderdome stage. Helaas zijn we weinig bij de mainstage & Big Top geweest omdat het zo druk was en omdat het overal ontzettend gezellig was, zodat we meer aan de Zuidkant zijn blijven plakken.

Mysteryland, Voormalig Floriadeterrein - Hoofddorp, 25-08-2018
Foto:  Babs Inpijn

De laatste paar uurtjes staan we volop los te gaan bij de Q-dance. De druppels maken het alleen maar sfeervoller. We ontmoeten nieuwe mensen en maken zo nieuwe vrienden, we helpen elkaar droog te houden door regenjasjes te delen en samen eronder te dansen. Als een klein kind die niet kan wachten om zijn kadootjes uit te mogen pakken met Sinterklaas, zo voel ik mij wanneer het tijd is voor de afsluiting. We hebben tot op de laatste beat gedanst. Het vuurwerk is adembenemend mooi en met een brok in mijn keel horen wij het bekende Q-dance deuntje, Mysteryland is echt voorbij.

Mysteryland, Voormalig Floriadeterrein - Hoofddorp, 25-08-2018
Foto:  
Mysterland

Volgens mijn stappenteller heb ik dit weekend meer dan 50 km gelopen. Vandaag denk ik terug aan een fantastisch weekend en heb ik heimwee naar Mysteryland. Volgend jaar dan toch maar naar de camping?

Yesterday is history, today is a Gift, Tomorrow is a Mystery.

Mijn dank is groot en tot volgend jaar,

Babs

Reporter: Barbara Inpijn
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ