Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Âme b2b Dixon All Night x Loveland, Warehouse Houthavens - Amsterdam, 18-10-2018

Âme b2b Dixon All Night x Loveland, Warehouse Houthavens - Amsterdam, 18-10-2018

Vanaf juni stond dit event al dik gemarkeerd in mijn agenda. Dixon B2B Âme was één van de vier allnighters die werden georganiseerd door Loveland. Een nieuw concept op een nieuwe locatie niet ver van de thuisbasis Mediahaven vandaan.

De liefhebbers weten wel wat zij kunnen verwachten van een allnighter die wordt ingevuld door de twee gezichten van het platenlabel Innervisions: stevige platen met de nodige percussie en vocals, waarvan 80% nog niet eens is uitgebracht. Voor een buitenstaander blijft het genre wat ze draaien toch moeilijk te omschrijven.
Is het techno? Ja maar geen beuk techno..
Is het deephouse? Ja maar wel op een stevige manier..
Is het afro? Die kant zou het op kunnen gaan..

Âme b2b Dixon All Night x Loveland, Warehouse Houthavens - Amsterdam, 18-10-2018

Al hoewel er steeds meer sets van deze twee heren online komen, is het toch nog altijd een vrij schaars zoekresultaat als je ze probeert op te zoeken. Dixon heeft ooit uitgesproken: ‘Ik zet mijn sets zelden online omdat het gevoel bij de set nooit hetzelfde is als wanneer je in de club erbij bent. De beleving is dan heel anders.’. Toch worden de twee heren geroemd om hun muzikale kunsten op de Facebook pagina’s ‘Raad de plaat’ en hun ‘Innervisions Fanpage’ .

In een volgepropte bus reizen we vanaf Amsterdam Centraal af naar de Houthavens waar de avond in een uitverkochte warehouse zal plaatsvinden. De locatie is voor mij nieuw en dus nog volledig onbekend. Ik heb geen idee waar ik terecht zal gaan komen en/of wat me te wachten staat. Bij binnenkomst komen we terecht in een opgezette tent waarin de kluisjes, toiletten en muntenpunten zich bevinden. Eenmaal alles geregeld begeven wij ons door de deuren naar het hoofdpodium toe.

We komen binnen in een grote donkere zaal waarin het de eerste secondes even zoeken is waar de DJ’s zich nu precies bevinden. Als we de weg in het donker hebben gevonden komt bij ons binnen wat voor een super dikke locatie dit is! Het geluid is top, de aankleding met de verhogingen aan de zijkant geeft zoals altijd sfeer en Loveland had met het lichtplan niet beter dan dit kunnen uitpakken!

Met een biertje in onze hand zochten we aan de zijkant een plekje op de verhogingen. Zoals verwacht begon de avond erg melow en op een laag BPM. De zaal stroomde langzaam voller en de beste heren hadden rond een uurtje of 1 wel door dat ze en beetje vaart in hun set konden brengen. De beste plaat om dat mee te doen is natuurlijk Four Tet zijn unreleased remix van Nelly Furtado haar ‘afraid’.
En zo kende de avond nog meer momenten waarop de heren het publiek wisten te vermaken. Zij die elkaar afwisselden aan de knoppen, waren ook muzikaal erg herkenbaar in wat ze draaiden. Dixon zorgde voor de doffe Duitse melodische technoplaten, terwijl Âme meer met percussie speelde. Alleen bij de echte Innervisions platen die al weken op het internet rondgaan met als titel ‘TRACK ID!?!?!?’ stonden zij samen achter Dixon zijn zelf ontworpen ISONOE mixer. Zoals bijvoorbeeld dit geheime pareltje.Wanneer je de twee mannen naast elkaar bezig ziet kan het bijna ook niet anders. Dit is het beste wat je kunt krijgen op de donderdagavond van het Amsterdam Dance Event. Steffen Berkhahn, waarbij op het lijf geschreven stond dat hij toekomstig profvoetballer zou worden maar door een blessure toch in de Berlijnse underground scene terecht kwam, waarin hij Kristian Beyer ontmoette. Tot op heden labelbazen van Innervisions.

Âme b2b Dixon All Night x Loveland, Warehouse Houthavens - Amsterdam, 18-10-2018

Tot 6 uur stonden er nog honderden mensen voor het tweetal energiek te dansen wat hun deed besluiten om nog een half uur langer door te gaan. Met ‘Negative Space’ van Hookworms als laatste plaat vond ik het een mooi moment om een einde aan de avond te breien en mijn bed op te gaan zoeken, want ja, dit was pas de donderdag..

Al met al kan ik weer terugkijken op een geweldige nacht waarin de muzikale invulling toch wel weer de hoofdrol speelde. Maar ja, wat verwacht je anders met twee van zulke grootse artiesten op het podium?
 

Reporter: Yannick Alsemgeest
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ