Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone


Party Report: 7th Sunday Festival, Festivalterrein De Roost - Erp, 09-06-2019

7th Sunday Festival, Festivalterrein De Roost - Erp, 09-06-2019

Ik stap vandaag een beetje uit m'n comfortzone. Normaliter ben ik een die-hard hardstyle-festivalganger. Vandaag ga ik naar een festival waar bijna alle muziekstijlen aan bod komen, namelijk 7th Sunday Festival! Het festival wat vandaag voor de 11e keer wordt gehouden in Erp. Ieder jaar is het een vaste prik op de kalender, de zevende zondag na Pasen, oftwel de zondag van Pinksteren. Met 16 verschillende area's en 120 artiesten is het haast onmogelijk om alles van het festival te zien, dit gaat echter wel mijn missie worden! Een silent disco, een kleurrijke techhouse area midden in de bossen, de Grolsch experience met een live podium waar je óók kan genieten van speciaal-biertjes en heerlijke wijntjes, een heerlijke techno area en natuurlijk de kern van het festival, de mainstage! Alles is tot in de puntjes uitgewerkt.

7th Sunday Festival is geen kleine speler in het veld. Deze editie trekt 40.000 bezoekers en was vooraf ook weer stijf uitverkocht. Ook heeft dit festival al meerdere awards gewonnen, waaronder 'Grand Festival' van 2018 volgens de Festivalchart.

7th Sunday Festival, Festivalterrein De Roost - Erp, 09-06-2019

We komen rond half 6 binnen, er waren namelijk meer mensen die wat later zijn vertrokken. Erp stond behoorlijk vol met verkeer. We gaan eerst even een kijkje nemen bij Hard Nature. Vandaag ga ik deze stage wel zo veel mogelijk proberen te ontwijken, 7th Sunday Festival is namelijk zoveel meer dan deze area. Het terrein is net een sprookjeswereld zo mooi. Alles is heel lieflijk aangekleed.

Da Tweekaz zijn momenteel aan het draaien, voor het publiek lekker makkelijke 'instaphardstyle'. Je merkt ook dat er heel ander publiek is dan wat je normaal op een hardstyle-feestje tegenkomt.

We gaan een ronde maken over het terrein en je komt eigenlijk ogen tekort. De dames kunnen hier zelfs terecht bij een nagelstyliste of een kapster, voor de heren is ook een barbershop aanwezig. Verschillende kleine kleurrijke stages vormen het decor als we richting de mainstage lopen. Ieder jaar is dit toch echt het pronkstuk van het festival. Met een maximale hoogte van ruim 30 meter, verschillende publiek- en VIP-decks word je als bezoeker echt omringd door het thema. The Seventh Symphony, het thema van dit jaar, is ook duidelijk terug te vinden in het decor.

7th Sunday Festival, Festivalterrein De Roost - Erp, 09-06-2019

Na een kleine klimtocht zijn we aangekomen bij een stage waar herinneringen opgeroepen worden. 'The High', de stage op de mountain. Hier kan je genieten van het beste van 15 jaar housemuziek. Een intieme area bovenin een klein bos. Degene die mijn aandacht trokken op deze line-up zijn toch wel Roog & Erick E, beter bekend als Housequake. Het komt niet meer zo vaak voor dat deze twee heren samen op het podium staan. De sfeer zit er hier zeker goed tijdens Fisher - Losing It en iedereen heeft een lach op het gezicht.

In het vervolg van ons rondje komen we langs verschillende area’s en Dj’s zoals Club Seven met Kris Kross Amsterdam en Café de Puinhoop met uiteraard Puinhoop Kollektiv. Overal is het gezellig druk en zit de sfeer er goed in.

7th Sunday Festival, Festivalterrein De Roost - Erp, 09-06-2019

Ook techno komt aan bod op dit festival. In de donkere Reboot Music tent, die gevuld is met led-schermen langs de zijkant en bij het podium, is ROD net begonnen aan zijn set. ROD is de techno-alias van Benny Rodrigues, die een wat ruigere set draait, waar ook veel acid invloeden voorbij komen. Ook kan je de achtergrond van Benny ook goed in deze muziek terugvinden. Hetgeen wat meteen opvalt bij deze area is dat de dj eigenlijk helemaal niet in het middelpunt van de zaal staat. Er staat gewoon een dj-booth, er is een goede lichtshow die door de gehele zaal hangt en je gaat gewoon rammen in een donker hol, heerlijk! Wanneer we de tent uitlopen is het vreemd dat het buiten eigenlijk gewoon superlicht is, iets wat je binnen helemaal niet meekrijgt.

W&W knallen op de mainstage nog even D-Block & S-te-Fan & Sub Zero Project - Darkest Hour uit de speakers en ik kan het niet laten om even een klein dansje te doen.

Iets wat je zeker had moeten zien is de SLAM FM Crazy Hour. Verschillende acts waaronder Mr. Polska betreden het podium. Je wordt omver gegooid met inflatables en de confettikanonnen draaien overuren. Lekker gek, daar houden we van.

7th Sunday Festival, Festivalterrein De Roost - Erp, 09-06-2019

Toch gaan we nog even naar de hardstyle tent, uiteraard kunnen we het niet laten. Ran-D is momenteel aan het draaien en er komen leuke platen voorbij, zoals D-Block & S-te-Fan - Sound Of Thunder (D-Sturb Remix) , Bass Modulators - Ruffneck Bass  en uiteraard zijn eigen hit Ran-D - Hurricane . Lasers zorgen ervoor dat heel de tent groen kleurt.

De avond valt, de verlichting op de mainstage wordt mooier en mooier. Fedde le Grand is bezig met zijn set en achter mij zie ik een stoet met lichtgevende ballonen over het terrein. Er loopt een grote Chinese draak bij van ballonnen met daarbij muziekinstrumenten en muzieknoten. Iets wat dus weer terugkomt in het thema van het feest. Omdat ik niet vaak naar dit soort feesten gaan hoor ik de hele dag door zo goed als nieuwe muziek voorbij komen, maar de track Fedde Le Grand - Put Your Hands Up For Detroit is gewoonweg een klassieker die iedereen wel kent. Het publiek gaat ook helemaal los en de handjes gaan de lucht in.

Voor ons wordt het langzaam tijd om richting huis te gaan, ook al zijn we binnen een half uur thuis, we willen graag de grote uittocht van auto’s in Erp voor zijn. Moe maar voldaan stappen we in de auto. We hebben genoten van een ander soort festival, dan waar me normaal naartoe zouden gaan. Verandering van spijs doet eten zeggen ze wel eens.

7th Sunday Festival, Festivalterrein De Roost - Erp, 09-06-2019

7th Sunday Festival, wat ben je toch mooi! Ik vind het uit de kunst dat Par-T met zo'n decor & stagedesign twee totaal verschillende festivals weet te organiseren met bezoekers die lijnrecht tegenover elkaar staan. En het valt bij iedereen meer dan in de smaak! Het is een festival voor jong en oud en ook zeker een aanrader voor mensen die op zoek zijn naar hun eerste festival. Er is echt voor ieder wat wils. Urban, feestmuziek, house, techno, electro, houseclassics, hardstyle, alles komt aan bod. Zeker de moeite waard!

Beeld: 7th Sunday Festival (Vincent van den Boogaard, Thom Doms &  Lieke van den Oord)

Reporter: Nicole Nijs-Waarts 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ