Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone


Party Report: Airborne Festival 2019, Breda Airport - Bosschenhoofd, 22-06-2019

Airborne Festival 2019, Breda Airport - Bosschenhoofd, 22-06-2019

Na enige research op het wereldwijde web komen wij erachter dat Airborne Festival al een flinke reis heeft gemaakt. Dit bleek ook zeker het geval te zijn. Met enkele succesvolle edities onder de naam Daylight Festival wijzigt EYE4DANCE de koers van het festival. Hetzelfde concept keert wel terug, alleen nu onder de naam Airborne Festival. De locatie wordt ook aangepast. Waar het eerdere Daylight Festival meerdere edities plaats vond op Breda International Airport land Airborne Festival neer op een weiland niet zo ver daar vandaan. Met een vergunning op zak ruim een week voor het event was het officieel. Het debuut van Airborne Festival kon definitief plaats gaan vinden.

Het zogeheten Airborne Airport werd op zaterdag 22 juni officieel geopend met 3 verschillende podia. Een reis langs de wereld van euforisch, raw, freestyle en hardcore stond gereed om de bezoekers te trakteren op een prettig gestoorde vlucht. Met daarbij ‘piloten’ als o.a. Soundrush, Mark With a K, Frequencerz moest dit dan ook wel goed gaan komen.

Met vele kaarten die last-minute nog verkocht werden, was het lastig in te schatten hoe druk het nou zou worden. Eenmaal bij aankomst treffen wij al een grote groep hardstyle liefhebbers aan, verdeeld over de 3 stages. Het terrein is ruim genoeg opgezet voor het formaat van het festival. In driehoekvorm zijn de podia verdeeld met in het midden een ruime keus aan eetmogelijkheden. Bij de podia waren de barren te vinden voor drinken. Aan het weer kon het ook niet liggen: met 24 graden, een zonnetje en wat frisse wind beloofde het een prettige doch gestoorde vlucht te gaan worden.

Airborne Festival 2019, Breda Airport - Bosschenhoofd, 22-06-2019

Wij maken een euforische start bij the Flightbase met de gebroeders Soundrush . Waar het festival toch meer zijn bekendheid heeft rondom de hardere en rauwere stijlen binnen de scene, bewijst Soundrush ook goed te passen op het festival. Hun eigen klassiekers gemixt met rauwe klanken resulteren in een sterke start van de dag.

Daarna stond Ran-D klaar om het publiek te voorzien van raw hardstyle tijdens deze Airborne vlucht. Ran-D levert rauwheid, energie en onwijs veel enthousiasme. Dat voel je ook terugkomen in het publiek. De grootste hits van de producer komen voorbij. Gepaard met een heerlijk zonnetje en een vrolijk publiek werd dit ook een sterke set. Het publiek (en wij zelf ook) gingen dan ook helemaal mee in de muziek.

We buigen af naar the Gate om wat Freestyle mee te krijgen. Te beginnen met een half uurtje Pat-B live! Een gek gestoord half uurtje, waarin de meest gekke freestyle voorbij komt. De sfeer bij de Freestyle stage oogt voor ons ook net iets beter en energieker dan bij de Mainstage.

Airborne Festival 2019, Breda Airport - Bosschenhoofd, 22-06-2019

Na Pat-B zijn Mark with a K en MC Chucky aan de beurt. Dit Belgische duo is uitgegroeid tot een legendarische act. Het succes zet zich voort, want dit jaar zullen zij het hoofdpodium van Tomorrowland betreden om Freestyle aan het grotere publiek te laten horen. Het feit dat dit duo daar mag staan, is dan ook meer dan terecht. Er wordt een onwijs sterke act neergezet. Het welbekende van links naar rechts momentje wordt in een Brabant jasje gestoken door de hit van Snollebollekes ten gehore te brengen. Een slimme zet, want het publiek leeft helemaal op. Een sterke set met een mix van freestyle en hele rauwe hardstyle. Dat Airborne een prettig gestoorde vlucht zou gaan worden, weten Mark With a K en MC Chucky te bevestigen.

Terug naar The Flightbase om de laatste acts van de dag te aanschouwen. Iedere hardstyle liefhebber heeft wel eens van het duo Frequencerz gehoord. Dit jaar is het duo verantwoordelijk voor de anthem van Wish Outdoor. Een melodieuze plaat, gepaard met een rauwe twist. Deze plaat komt natuurlijk ook voorbij tijdens de set en het publiek gaat er goed in mee. Verder weet het duo een set neer te zetten vol emotie, energie en de beste raw hardstyle. De sfeer bij de Mainstage voelde tijdens de set van dit duo onwijs goed. Iedereen ging mee op het enthousiasme van Frequencerz zelf en de muziek.

In The Hangar werd ondertussen met name de extreem harde kant van de hardstyle- en hardcorescene vertegenwoordigd. Niet helemaal ons ding, maar het viel ons wel op dat deze stage het meest bezocht werd door alle bezoekers. Het was het kleinste podium met waarschijnlijk het grootste succes van de dag!

Airborne Festival 2019, Breda Airport - Bosschenhoofd, 22-06-2019

Wij sluiten onze Airborne vlucht af met Rejecta . Deze producer kwam dit jaar met zijn debuutalbum en timmert hard aan de weg voor een succesvolle carriere. Dat dit goed gaat, bewijst de producer door zijn set op Airborne Festival. Een nieuw talent is geboren binnen de raw hardstyle scene. Hij laat gedurende zijn set zien waarom hij hier een plek verdient. Een sterke, rauwe en harde set maakt het voor ons de perfecte afsluiting van de dag.

Na Rejecta besluiten wij om richting huis aan te gaan. Wij hebben ons vermaakt op Airborne Festival. Echter vonden wij wel dat het concept op sommige momenten niet volledig tot zijn recht kwam. Wellicht kwam dit door de nieuwe locatie. Qua line-up staat het festival als een huis en weet de grootste acts uit de scene binnen te halen. Wij denken dat er qua concept nog meer uit te halen valt, maar een prettig gestoorde vlucht was absoluut. Lekker weer en goed muziek. Kortom: de ideale festivaldag was het zeker.

Was jij ook op Airborne Festival? Tijdens welke act ging jij het hardst los?

Airborne Festival 2019, Breda Airport - Bosschenhoofd, 22-06-2019

Reporter: Danouschka De Haas 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ