Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone


Party Report: Welcome to the Future 2019, Het Twiske - Oostzaan, 20-07-2019

Welcome to the Future 2019, Het Twiske - Oostzaan, 20-07-2019

Wakker wordend op zaterdagochtend hoor ik de regen en wind tegen mijn ramen aan. In de laatste paar dagen was er al meerdere malen gewaarschuwd voor flinke neerslag en een mogelijke kans op onweersbuien. Omdat veel mensen bang waren voor een zelfde soort fiasco als vier jaar geleden stelde de organisatie van Welcome tot he Future haar bezoekers nogmaals gerust via Facebook. Zij gaven aan goed voorbereid te zijn op de voorspelde weersomstandigheden.

Rond 14:00 aangekomen op het festival terrein ging alles zoals altijd erg soepel bij Welcome tot he Future. Entree groot genoeg, ruim opgezette kluisjes en voldoende kassa’s om munten te halen. Wandelend over het terrein zijn er meerdere aanpassingen te zien. Zo heeft de circus stage plaats gemaakt voor ‘Aurora’, wat mij erg veel aan de mainstage van Dekmantel doet denken en heeft de Main een nieuw uiterlijk in de vorm van een hart gekregen.

Na wat gegeten te hebben starten wij de dag bij Enzo Siragusa en Archie Hamilton op de Main. De mannen zorgen met hun groovy minimal sound ervoor dat de sfeer er bij de meeste mensen lekker in zit. Om het droog te houden verplaatsten wij ons naar de overdekte Salon stage waar Prunk en Chris Stussy het voor het zeggen hadden.

Met de doorgekomen zon verplaatsen wij ons weer naar de Main waar Benny Rodrigues zijn set afsluit en plaats maakt voor de grote Sven Väth. Sven Väth zet de lijn van Benny door en zorgt ervoor dat het publiek geniet van de muziek, de zon en de sfeer.

Welcome to the Future 2019, Het Twiske - Oostzaan, 20-07-2019

In een verstopt hoekje van het festival zit tussen een aantal containers een kleine stage verstopt: de Amsterdam stage. Bij het binnenlopen merkte je al gelijk dat de sfeer er hier ontzettend lekker inzat. Boris Werner wist het publiek hier te vermaken met ontzettend dikke garage platen waar iedereen goed op los ging. Vergeleken met de Main was de vibe hier veel meer aanwezig, wat best wel jammer is omdat dit afgelopen jaren anders was.

Wij vertrokken uit Amsterdam naar de Main om naar Adriatique te gaan. Deze twee heren afkomstig uit Zwitserland hebben mij al meerdere keren weten te verbazen met hun sets. Daar aangekomen is al gelijk te merken dat Adriatique het heeft overgenomen van Sven Väth. Tijdens hun set weet het publiek zich wel te vermaken maar komt alles erg langzaam op gang. Pas vanaf het moment dat de twee heren een nieuwe plaat van het DJ-duo ARTBAT draaien begint het los te komen. De sound van Adriatique met de ondergaande zon op de Main kan als magisch worden omschreven.

Welcome to the Future 2019, Het Twiske - Oostzaan, 20-07-2019

Om 22:00 was het dan tijd voor een moment waar ik al lang naar uitkeek. Joseph Capriati zou de Main afsluiten en deze dag tot een mooi einde brengen. Echter was Capriati nergens te bekennen. Hij heeft helaas zijn boeking moeten afzetten vanwege gezondheidsproblemen. De organisatie koos ervoor om de main te laten afsluiten door Sam Paganini. Paganini is normaal gesproken niet een artiest die ik zou omcirkelen in een timetable, maar na zijn closingset op Welcome tot he Future is dit veranderd. De beste man was een waardige vervanger van Capriati en sloot de mainstage in stijl af. Het hoogtepunt van zijn set was toch wel het moment dat de vocal van ‘The Sound of Violence’ door de vallei van het Twiske schalmde.

Net zoals in voorgaande jaren was Welcome to the Future in 2019 weer een geweldig festival. Wel was duidelijk te merken dat het festival dit jaar niet was uitverkocht. Door het slechte weer aan het begin van de dag duurde het even voordat het festival op gang kwam. Buiten dat was de organisatie zeker weten weer on point en blijft dit een festival waar ik volgend jaar zeker weten weer naartoe zou gaan! De editie van volgend jaar staat gepland op zaterdag 25 juli. Kun je niet wachten tot die tijd? In november komt het festival terug met een indoor editie!

Welcome to the Future 2019, Het Twiske - Oostzaan, 20-07-2019

Reporter: Yannick Alsemgeest 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ