Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone


Party Report: Mysteryland, Voormalig Floriadeterrein - Hoofddorp, 25-08-2019

Mysteryland, Voormalig Floriadeterrein - Hoofddorp, 25-08-2019

Elk jaar is Mysteryland een vaste prik op mijn uitgaansagenda. Een week van tevoren hangt mijn festival outfit al klaar aan de kastdeur en bekijk ik het weerbericht grondig. Gezonde festivalkriebels dwarrelen al rond in mijn buik en ik kan eigenlijk niet wachten om weer heerlijk te gaan genieten hier.

Dit is o.a. waarom je Mysteryland zou mogen bezoeken:
1. Mysteryland is het oudste jaarlijks terugkerende dancefestival ter wereld.
2. Met genres als (o.a.) dance, techno, hardstyle, hardcore, electro, hiphop & urban blijft Mysteryland zich altijd vernieuwen. Maar ook als je meer van andere dingen houdt kan je je hier prima vermaken. Er is namelijk ook een healing garden, veel foodtrucks, kleine en grote verrassingen en een heleboel om te beleven.
3. De aankleding. Mystertyland is in mijn beleving het mooiste feestje waar je heen kan gaan. Je komt ogen en oren te kort. Zelfs 3 dagen zijn bijna te kort om alles echt te kunnen zien en te beleven.
4. Mysteryland wordt steeds groener en loopt wat mij betreft voor op andere festivals. Ik denk dat zij echt aan iedereen denken, mens en natuur.
5. Mysteryland heeft niet één maar eigenlijk gewoon twee keer een mainstage. De Q-dance stage wordt ook gezien als volwaardig tweede mainstage.

Dit jaar ben ik een gelukkige zondagbezoeker en zonder enige planning vooraf te hebben gemaakt laat ik mij zoals gewoonlijk weer verrassen. De line-up is veel belovend maar dit jaar pak ik het net even anders aan. Zonder ook maar naar een timetable te kijken laat ik mij leiden door mijn gevoel te volgen. Ik loop heel veel rondjes en waar het fijn voelt daar doe ik een drankje en een lekker dansje. Door enige uitval met de NS komen wij binnen tijdens de set van Lost Kings, heerlijke fijne deuntjes en prachtige mensen komen ons tegemoet. De mainstage is werkelijk weer fantastisch. De kleuren, vormgeving en meer, alles is gewoon spot on! We besluiten dat het makkelijker is dat we een kluisje pakken aan de andere kant omdat de kiss&ride zich daar bevindt. Ik vind het heerlijk om hier grote rondjes te mogen lopen en alles te kunnen bekijken!

Mysteryland, Voormalig Floriadeterrein - Hoofddorp, 25-08-2019

Onderweg komen we veel loungeplekken tegen en tentjes waar je een heerlijk kopje koffie kan krijgen, even zitten en opladen in de schaduw om de koelte op te zoeken tijdens deze erg warme maar ontzettend mooie zomerse dag. Dit is hard nodig gezien de temperatuur, met zo’n 30 graden is dit de warmste Mysteryland is die ik mee mag maken. Vervolgens lopen wij over de burg rechtdoor om even een glimp van de Q-dance stage op te vangen, ook daar is het ontzettend druk tijdens de set van Sound Rush, die net als vorig jaar het publiek een ontzettende goeie sfeer meegeven. Bij de tappunten om je water bij te laten vullen staan gigantisch lange rijen, bij de wc’s is het zelfs rustiger maar veel water drinken is vandaag echt een must. Ik mis wel een insmeerbar maar gelukkig let iedereen wel een beetje op elkaar en wordt er overal goed gesmeerd. Door naar de Thunderdome stage. DJ The Prophet staat hier een heerlijke set te draaien van oldschool naar nuschool. Eerlijk is eerlijk, gabbers horen gewoon bij Mysteryland en dat is dik verdiend. Het is superdruk en iedereen probeert een dansje te wagen en in de schaduw te staan. Het is hier weer fantastisch!

Daarna lopen we een rondje de andere kant op langs de Bigtop by Mad Decent. Wiwek presents Maha Vana is hier nu bezig. Ik ben hier niet zo in thuis maar ik vind het wel tof! Hier ga ik voor naar Mysteryland. Het liefst bezoek ik namelijk tussen mijn bekende en vertrouwde genres/artiesten, artiesten op die voor mij minder bekend zijn. Mijn muzieksmaak is namelijk heel erg breed en Mysteryland heeft in mijn ogen het grootste podium om nieuwe artiesten te ontdekken.

Mysteryland, Voormalig Floriadeterrein - Hoofddorp, 25-08-2019

Ik hou ervan om mensen te bekijken, vlak voor mij gaat een mevrouw helemaal op in de muziek. Als ik haar leeftijd mag schatten zou ze minimaal 55 jaar zijn en is zij vandaag het ‘'Dance like nobody is watching’' punt al ver voorbij in de meest positieve zin van deze lifequote. Dat een festival bezoeken iets is voor de jongere generatie is gelukkig allang al niet meer zo. Ik kan enorm genieten van mensen die hier net als mij ook zo mogen genieten van alles wat er is en wat er kan. Er zijn namelijk zoveel mogelijkheden hier en alles mag! Meer dan 100 nationaliteiten komen hier voorbij, mensen doen hun best om er leuk uit te zien, mensen hebben zin om er een feestje van te maken en mensen laten elkaar in hun waarde. Ik ondervind steeds meer verschuivingen binnen de festivals de laatste paar jaar. Steeds meer buitenlanders komen ons landje bezoeken en daarmee zie je ook steeds meer outfits, vlaggen en verschillende artiesten. De echte ravegirls outfits zie je steeds meer, de hippies komen steeds meer (terug), alles en iedereen glittert tegenwoordig maar eigenlijk mag je vooral aantrekken wat je leuk vindt.

Ook als je iets wilt eten en drinken zie je hier steeds meer verandering en steeds meer variatie. Ongezond ‘'moeten’’ eten is er allang al niet meer bij. Ons eerste hapje halen we bij de yoghurtbar en deze smaakt echt heerlijk! Mijn avondeten heb ik gehaald bij de vegan streetfood foodtruck en als toetje heb ik (h)eerlijke fruitsalade gehaald. Natuurlijk kan je ook gewoon je portie patat halen, maar de mogelijkheden zijn eindeloos tegenwoordig. De foodtrucks op zich zijn nu ook een groot deel van het festival en op dit mooie stukje zijn we even blijven plakken en hebben we een ravebingo gespeeld. Ik denk dat dit het gezelligste en leukste moment van de dag was. Op een festival met duizenden mensen staan en het supergezellig hebben op een podium met een groepje tot 50 man. Iedereen moest elkaar helpen want alles moest gedeeld worden, hier leer je mensen echt kennen en sta je gezellig knus te feesten, fantastisch! Natuurlijk kom je ook voor de bekende artiesten en mooiste podia maar dit soort momenten zijn er ook!

Mysteryland, Voormalig Floriadeterrein - Hoofddorp, 25-08-2019

Door naar Showtek. Op de mainstage is het superdruk, de sfeer is er fantastisch en er wordt hartstikke fijn gedraaid. Showtek is een echte entertainer, het publiek gaat los en het is meer dan geslaagd. Vervolgens lopen we weer een grote ronde overal langs. Ik wil overal even sfeer proeven. Ik ben vrijwel langs alle stages geweest om even te kijken en vooral te genieten. Zelfs in de aller kleinste clubhutjes! Je komt eigenlijk altijd ogen en oren te kort. De laatste uren breng ik door bij de Q-dance stage. We hebben nog heel veel dansjes gedaan tijdens de setjes van Brennan Heart, Ran-D & Warface. De sfeer is werkelijk fantastisch. Iets voor de endshow ga ik weg om de grootste drukte toch voor te zijn. Het vuurwerk heb ik gezien vanaf de kiss&ride en daarmee bedank ik Mysteryland.

Volgend jaar wordt het toch echt tijd om een weekend te gaan om de hele beleving weer mee te mogen maken. Op de camping, want ik heb de vrijdag nog nooit mee mogen maken. Mysteryland, jullie zijn fantastisch. Bedankt en volgend jaar staan jullie weer op mijn agenda!

Mysteryland, Voormalig Floriadeterrein - Hoofddorp, 25-08-2019
 
Beeld: Facebook Mysteryland (Bart Heemskerk, Delio Nijmeijer, Niels de Vries, Marc van der Aa, Dennis Bouman, Jorn Baars, Nils Klöckner, Ruben May, Vincent van den Boogaard, Joni Israeli)
Volgend jaar wordt het toch echt tijd om een weekend te gaan om de hele beleving weer mee te mogen maken. Op de camping, want ik heb de vrijdag nog nooit mee mogen maken. Mysteryland, jullie zijn fantastisch. Bedankt en volgend jaar staan jullie weer op mijn agenda!

Reporter: Barbara Inpijn 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ