Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone


Party Report: Genesis, Klokgebouw - Eindhoven, 21-09-2019

Genesis, Klokgebouw - Eindhoven, 21-09-2019

De herfst is officieel van start gegaan en dit betekent dat ook het festivalseizoen helaas tot zijn eind is gekomen. De eerste indoor-evenementen staan alweer voor de deur en ik trap mijn indoorseizoen af in Eindhoven. En niet met zomaar een feestje, een feestje waarin we de grootheden van vroeger doen eren en herinneringen ophalen van muziek van verschillende tijdperken, Genesis!

Rond 17:00 komen we aan bij het Klokgebouw, er staat geen rij dus we staan zo binnen. Er is een ruime keuze aan artiesten en zalen. The Beginning (2001-2006), The Rise (2006-2012) en The Evolution (2009-2013). De grondleggers van hardstyle kunnen we vandaag bewonderen in zaal twee, een zaal die centraal staat aan hard trance en de heerlijke reversed bass. In zaal één de gouden jaren waar de echte classics ten gehore gebracht worden. De bezoekers van zaal drie komen voor een tandje harder, hier staan de raw-classics centraal.

Wij gaan direct naar zaal één waar Josh & Wesz net aan hun set begonnen. Ze zaal is al flink opgewarmd en klaar om met de voetjes van de vloer te gaan en deze heren zullen daar een grote bijdrage aan leveren. Vrolijke melodieën, die gepaard gaan met een flinke bass, pompen door de zaal heen. Een genot voor het oor! Ook qua show worden we lekker getrakteerd door B2S: dikke lasershows wisselen elkaar af met een lichtshow die de hele zaal doet verkleuren. Wanneer “Gostosa – Sutra” uit de speakers klinkt komt zelfs mijn innerlijke zangeres naar boven (tot ergernis van anderen ;) ). Heerlijk ongegeneerd mee klappen en schreeuwen op tracks zoals deze, zal vandaag nog vaak genoeg gebeuren.

Genesis, Klokgebouw - Eindhoven, 21-09-2019

Binnenfeestjes met meerdere zalen zijn net als een NK-rondjeslopen. Zeker wanneer de line-up in alle zalen ronduit interessant is. We wisselen daarom even van zaal en gaan een tandje harder. Legende B-Front staat bekend om zijn eigen draai die hij aan raw hardstyle geeft. Deze muziek zit vol met melodieën, de een wat duisterder dan de ander, met een rauw randje. In mijn ogen een artiest die echt uniek is in zijn soort. Je merkt dat de zaal gevuld is met liefhebbers, de echte fanbase staat hier daarom ook vooraan bij de barrière. Wat niemand vooraf kon bedenken wordt vandaag werkelijkheid. Op Hard Bass 2011 draaide hij een plaat die nooit gereleased is. Als deze plaat (Symphonic Sound) gedraaid wordt gaat letterlijk het dak eraf, iedereen kent de plaat. Iets wat structureel terugkomt bij een set van B-Front is dat letterlijk heel de zaal mee klapt, zwaait en schreeuwt op de melodie die op dat moment door het klokgebouw klinkt. Mysterias kan natuurlijk ook niet ontbreken, dit is daarom ook een heerlijke afsluiter van deze set.

Een tijdperk die in mijn ogen te weinig aandacht krijgt van de bezoekers is toch wel area twee. Dit is echter ook wel een tijdperk die vooral bij 30+ het meest bekend is, helaas is dit een groep die weinig meer naar feestjes gaat. Iemand die bij mijn opvoeding hoort is momenteel aan het draaien. Toentertijd was het de enige vrouwelijke dj en als jong meisje, die net de muziek en de feestjes leert kennen, kijk je daar natuurlijk tegenop. Ik heb het natuurlijk over Dana. Ze staat nog met dezelfde lach als 15 jaar geleden op het podium. Meerdere malen maakt ze ook contact met het publiek en je ziet haar waardering geven richting de bezoekers. Iets wat in deze setting ontzettend tof is. De zaal in niet ontzettend groot en als publiek sta je zowat tegen de booth aan. De lekkerste hardtrance platen komen voorbij aan het begin van de set, platen die zelfs met mijn kennis van de algehele discografie uit deze periode onbekend zijn. Wanneer Overdrive voorbij komt is de toon gezet, dit gaat ook een liefhebbers setje worden. Om je heen zie je iedereen de bekende hardstyle-huppel doen en de gemiddelde leeftijd ligt ook een stuk hoger dan in de rest van de zalen. Iedereen staat hier met een lach van oor tot oor herinneringen op te halen met de vele onbekenden om je heen, die op dat moment je vrienden zijn.

We gaan weer terug naar de main waar Frontliner sinds een enorm lange tijd weer achter de deck staat. Hij draait maar liefst 1.5 uur, puur genieten dus! Alle klassieke Frontliner platen komen voorbij. En dit kan de zaal enorm waarderen. Er is geen enkele sfeer zo extreem goed als de sfeer op een feest zoals deze. Er komt een publiek op af wat echt voor de muziek komt en gezellig een biertje doet drinken i.p.v. mensen die maximaal tot het gaatje gaan. Dit merk je aan alles als je om je heen kijkt. Platen zoals “Discorecord”, “Rebirth of the Sun”, “Dream Dust”, “Keep It Up” passeren de revue. Hier kan ik zo van genieten! Wanneer “Headhunterz vs. Abject - Scantraxx Rootz” ook nog eens voorbij komt is deze set compleet.

Genesis, Klokgebouw - Eindhoven, 21-09-2019

Noisecontrollers gaat een set neerzetten die gebaseerd is op het album E=NC². Eén van de betere artiesten-albums die ooit is uitgekomen. Ik heb deze cd tijdens het klussen in mijn huidige huis helemaal grijs gedraaid. Als trouwe fan van het eerste uur zoek ik een plekje midden vooraan, bekenden van me weten mij hier standaard te vinden. Noisecontrollers-fans verzamelen zich op deze plek en bij opkomst schieten de vlaggen en handen omhoog. Tijdens de opening komt er een vergeten track aan bod. Pavelow, de drum & bass alias van Bas, met “I just Wanna Know” pompt door het klokgebouw. Ik sta meteen met een lach van oor tot oor. Letterlijk alle platen van dit album komen voorbij. “Revolution is Here” blijft ook een heerlijke plaat om op een classics feestje te horen. “Tonight” kan natuurlijk ook niet ontbreken. Wanneer “So High” ook nog eens voorbij komt is het tijd om mijn bier aan mijn man te geven, niets moet mij namelijk in de weg zitten om alles te geven en de grond aan gort te springen.

De laatste uren komen helaas aan bod, dit feest is letterlijk voorbij gevlogen. Als laatste acts staan Zany, Tatanka en Thera vs Chris One op de line-up. We besluiten om bij alle drie een kijkje te nemen om zo het beste van alle werelden mee te krijgen. Als in zaal twee de leukste anekdotes bij Zany voorbij komen, knalt in zaal één Tatanka met Tokyo door de speakers. Wij willen het laatste kwartier alle energie eruit springen die we nog in ons hebben. Wanneer “Tymon – Gucci”, “Lenny D -Forgotten Moments (Ophidian Remix)” en “Unexist - Attack” als laatste tracks door het klokgebouw klinken is dit feest helaas ten einde gekomen.

Al met al is dit een feest waarbij ik nu al uitkijk naar de volgende editie. Een feest waar alleen maar liefhebbers op af komen. Het geluid is overal loepzuiver, qua drukte is het ideaal en ook een drankje is overal snel gehaald. Feestjes zoals deze worden veels te weinig gegeven. B2S, bedankt voor de gastvrijheid en deze ontzettend goede dag! Tot volgend jaar!

Genesis, Klokgebouw - Eindhoven, 21-09-2019

Reporter: Nicole Nijs-Waarts


21-09-19 Genesis: 2019


 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ