Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone


Party Report: Ofenbach Live, Koepelkerk - Amsterdam, 18-10-2019

Ofenbach Live, Koepelkerk - Amsterdam, 18-10-2019

Amsterdam Dance Event is op deze vrijdagavond al weer twee dagen in volle gang. Bezoekers vanuit de hele wereld doen Amsterdam aan om de leukste feestjes te bezoeken. Wij besloten een wat kleiner evenement op te zoeken. Het Franse duo Ofenbach zou voor het eerst een eigen feest hosten op ADE. Ofenbach is bij het grote publiek waarschijnlijk bekend van hun hits “Katchi” en “Be Mine”. Met een nieuwe show zouden zij de Koepelkerk te Amsterdam op zijn kop gaan zetten. Een feest in een kerk is allesbehalve alledaags. Wij wilden dan ook met onze eigen ogen gaan kijken naar deze bijzondere locatie.

De Amsterdamse Koepelkerk ligt op een steenworp afstand lopen van de het Centraal Station. Na een korte wandeling dook de kerk voor onze neus op. De entree verliep vlot en voor wij het wisten stonden wij met een drankje op de dansvloer. De line up van vanavond bestond uit een mix van nationaliteiten. Artiesten uit Frankrijk, Duitsland, Noorwegen en Nederland zouden vanavond hun kunsten gaan vertonen. De zaal met het orgel en het hoge dak zagen er zeer spectaculair uit. Opener van deze nacht was het Noorse duo Kream . Het publiek kwam tijdens deze set langzaam binnendruppelen en de Noren zorgden voor een prima opwarmer van de avond.

De Franse Dj Hugel is waarschijnlijk bij het grote publiek bekend van zijn hit “Coming Home”. In 2017 was deze track niet weg te denken op de festivals. Een heerlijke zomerse plaat. Waar het publiek ook hoopte dat Hugel deze plaat in zijn set zou verwerken, kwam het bedrogen uit. Wat deze avond ook opviel was dat er meer vrouwen dan mannen in het publiek aanwezig waren. Misschien is het de muziek waar meer vrouwen dan mannen op af komen? Helaas leidde dit af en toe wel tot flinke rijen bij de damestoiletten: drie toiletten voor het aantal aanwezige dames is eigenlijk te weinig. Misschien in de toekomst bij feestjes wat dixies buiten zetten bij de rookruimte?

Ofenbach Live, Koepelkerk - Amsterdam, 18-10-2019

Tijd voor een van tofste deephouse acts van nu. We hebben het over de Duitse Alle Farben . Met boekingen op gerenommeerde festivals als Tomorrowland , Balaton Sound en Parookaville is de Duitser een zwaargewicht op dit intieme feest. Een uur lang mochten wij als bezoeker genieten van de vrolijke noten van Alle Farben. Bij de bekende track “Please tell Rosie” gingen de handjes in de lucht. De sfeer was deze nacht sowieso dik in orde. Iedereen was lekker aan het dansen en bekende tracks werden meegezongen.

Om 01.00 uur was het tijd voor de hoofdact zelf. Ik was vooral nieuwsgierig wat zij uit de kast zouden trekken voor dit live optreden. Ofenbach openden hun set met een hoop vuurwerk en de track “Be Mine”. Een uur lang zou set van deze heren ondersteund worden door afwisselend een drummer, gitarist en vocalist. Het publiek werd opgezweept en tijdens de volledige set werd er snoeihard losgegaan. Het was wel duidelijk dat veel van het aanwezige publiek speciaal voor Ofenbach gekomen was: alle tracks werden luidskeels meegebruld en de energie van Ofenbach kwam ook goed op het publiek over. Stilstaan tijdens de live act van de Franse heren zat er dan ook niet in, de Koepelkerk trilde bijna uit zijn voegen! Uiteraard kon de grootste hit “Katchi” niet ontbreken in de set.

De Nederlandse Zonderling had de eer om na de hoofdact iedereen dansende te houden. Helaas begon hij zijn set heel rustig in tegenstelling tot het uur van Ofenbach. Langzaam begonnen ook de eerste bezoekers naar huis te gaan. Met zijn hits “Imaginary” en “Crazy” zou Zonderling het aanwezige publiek toch geboeid moeten kunnen houden. Voor ons zat deze nacht er alweer op. Onze dansschoenen hebben overuren gedraaid op de vele vette deephouse tunes. We kunnen wel zeggen dat het een geslaagd feest was met een heerlijke gemoedelijke sfeer op een bijzondere locatie. Wij duiken snel ons bed in. Tot het volgende feestje!

Reporter: Alex Van Leeuwen 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ