Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone


Party Report: Our Story - 15 Years Tomorrowland, Ziggo Dome - Amsterdam, 17-10-2019

Our Story - 15 Years Tomorrowland, Ziggo Dome - Amsterdam, 17-10-2019

Ook dit jaar, tijdens de 24e editie van het Amsterdam Dance Event kleurt de stad in elke straat, steeg en hoek in de kleuren van het grootste muziekevenement van het jaar. Met een volle agenda aan vele interessante events, workshops en lezingen wordt het de bezoeker nog wel eens lastig gemaakt om een geschikte keuze te maken. Echter dook er voor deze editie wel een heel bijzonder evenement op.

Op zowel donderdag 17 als vrijdag 18 oktober wordt de Amsterdamse Ziggo Dome omgetoverd tot een waar sprookjesparadijs. Een van de grootste dancefestivals ter wereld, het Belgische Tomorrowland, blaast namelijk dit jaar maar liefst 15 kaarsjes uit. In die 15 jaren zijn er duizenden mensen uit de hele wereld samengekomen, talloze herinneringen gemaakt, mooie dance-klassiekers ontstaan en magische momenten beleefd. Een waanzinnig bijzonder verhaal, die onder de naam ‘Our Story’ gepresenteerd zou worden tijdens het Amsterdam Dance Event in samenwerking met het Metropole Orkest.

Tomorrowland is uitgegroeid tot ‘s werelds meest impactvolle festival door jaarlijks een krachtig verhaal neer te zetten met een sterk uitgewerkte storytelling, die door het hele festival doorgevoerd wordt. Het podium in de Ziggo Dome is dan ook een perfecte weerspiegeling van de grootste podia die jaarlijks in het Belgische Boom worden neergezet. Het bevat een grote poort, waarin schermen zijn geplaatst. De poorten van Tomorrowland waren nagebouwd in de Ziggo Dome, zodat iedere bezoeker zich even kon voelen alsof hij op ‘het echte festival’ aanwezig was. Op de voorgrond is het Metropole Orkest gepresenteerd. Aan de zijkanten staan boeken afgebeeld met thema’s van Tomorrowland van de afgelopen jaren. In het publiek staan een paar danseressen opgesteld die ‘ondersteund worden’ door een veer. Aan elk detail is gedacht om er een heuse Tomorrowland Experience te creëren.

Our Story - 15 Years Tomorrowland, Ziggo Dome - Amsterdam, 17-10-2019

‘People of Tomorrow’ klinkt in elke uithoek van de zaal. De welbekende stem van Tomorrowland. Het spektakel gaat beginnen. Vol spanning kijken wij en de zaal toe, heel benieuwd wat er nou daadwerkelijk zou gaan plaatsvinden. Het Metropole Orkest stond centraal tijdens dit spektakel en wist een waanzinnig optreden neer te zetten. Enkele klassiekers passeren de revue. A journey through Music werd gepresenteerd. Alles bij elkaar voelde het al vrij snel als een waar Tomorrowland spektakel.

Het verhaal van Tomorrowland kon natuurlijk niet verteld worden zonder artiesten die een bijzondere geschiedenis hebben met het festival. Armin van Buuren, Afrojack, Dimitri Vegas en Like Mike, Goose, Netsky, Push, Steve Aoki, The Bloody Beetroots en Tiësto waren van de partij. Een ieder presenteerde een of meerdere klassiekers waarbij het publiek compleet uit zijn dak ging. Iedere artiest presenteerde op zijn manier zijn eigen verhaal van 15 jaar Tomorrowland.

Our Story - 15 Years Tomorrowland, Ziggo Dome - Amsterdam, 17-10-2019

De artiesten werden met behulp van ‘de stem achter het festival’ aangekondigd en kregen een persoonlijke introductie. Elke artiest heeft zijn eigen verhaal. Steve Aoki staat bekend om taarten het publiek in te gooien en iedereen een ‘cake face’ te bezorgen. De cake had hij wel thuis gelaten dit keer, maar zijn ‘mini-set’ was er wel één waar wij ontzettend van genoten.

Nederlands trots (en legende in de trance-scene) Armin van Buuren heeft ook een bijzondere band met Tomorrowland. Enkele jaren geleden, toen zijn zoon werd geboren, dook hij na een vlucht richting Boom meteen het podium op. Een memorabel moment waar nog steeds met veel lof over gesproken wordt. Armin vult zijn eigen Tomorrowland verhaal aan met gastoptredens van o.a Susana (Shivers) en Trevor Guthrie (This is what it feels like) om zijn eigen klassiekers te presenteren.

Our Story - 15 Years Tomorrowland, Ziggo Dome - Amsterdam, 17-10-2019

Nog een legende van Nederlandse bodem, Tiësto, was ook aanwezig om zijn eigen Tomorrowland aan te vullen. Talloze klassiekers verder en een bijzondere sfeer in het publiek. Elke artiest weet het publiek ook overduidelijk te overtuigen, iedereen geniet met volle teugen van deze bijzondere ervaring.

Wanneer door de Ziggo Dome de volgende zin klinkt: ‘Sometimes in a journey, true tragedy occurs. The loss of a dear friend, and a true Tomorrowland member’ , kon dit maar één ding betekenen. In samenwerking met het Metropole Orkest wordt de Zweedse Tim Bergling, beter bekend als Avicii, op een magische wijze geëerd. ‘Wake Me Up’ galmt door de Ziggo Dome. Een moment van stilte in de zaal, wat uitbloeit tot een moment vol confetti, lasers, muziek en puur geluk in het publiek. Een bijzonder moment wat ook de kracht van het festival symboliseert.

Our Story - 15 Years Tomorrowland, Ziggo Dome - Amsterdam, 17-10-2019

Als afsluiter krijgen Dimitri Vegas & Like Mike ruim 20/25 minuten om het spektakel op knallende wijze af te sluiten, waar de heren dan ook zeker gebruik van maken. Het duo is met behulp van Tomorrowland uitgegroeid tot een groot begrip in de industrie. Het spektakel wordt met behulp van de nodige EDM/House, lasers, een gastoptreden van Timmy Trumpet en een oceaan aan lichten in het publiek afgesloten.

Tomorrowland vertelde het verhaal van 15 jaar vreugde, liefde, muziek, vriendschap maar ook tragedie en verlies. Een bijzonder 3 uur durend spektakel die het publiek liet voelen alsof ze daadwerkelijk in Boom aanwezig waren. Het verhaal van 15 jaar Tomorrowland werd een mini editie van het festival zelf door de aankleding, muziek, mega verlichting, storytelling en het verhaal van enkele artiesten die een bijzondere geschiedenis hebben met Tomorrowland. Waar het festival in uitblinkt kwam in de Ziggo Dome ook duidelijk tot zijn recht. Een visueel en muzikaal spektakel van begin tot eind. Het festival heeft zijn voetsporen al achtergelaten de afgelopen 15 jaar en zullen dat ook zeker nog gaan doen.

Beeld:  Tomorrowland

Reporter: Danouschka De Haas 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ