Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: TIKTAK x ADE Special 2019, RAI - Amsterdam, 18-10-2019

TIKTAK x ADE Special 2019, RAI - Amsterdam, 18-10-2019

De mooiste stad van Nederland was afgelopen week omgebouwd tot een waar dancewalhalla. Ook dit jaar was het weer tijd voor het Amsterdam Dance Event. Vijf dagen lang, 2500 artiesten en 1000 evenementen in 200 venues. Partypeople van binnen- en buitenland komen naar Amsterdam om los te gaan tijdens ADE. De stad zat vol met feestjes en aan mij de eer om te mogen reporten bij het dikste eclectische festival van de lage landen: TIKTAK. Het is voor mij alweer zeven jaar geleden dat ik voor het laatst een TIKTAK feest heb bezocht. Het waren altijd mega gezellige avonden. De artiesten, de dj’s, de vibe, de mensen. Alle ingrediënten voor geweldige avond waren aanwezig bij TIKTAK. Ik was daarom erg benieuwd naar deze ADE Special. Met een line-up waar je u tegen zegt (onder anderen Broederliefde, Ronnie Flex, Boef, Lil’ Kleine en Freddy Moreira) moest het wel een topnacht worden. Benieuwd hoe ik mijn eerste keer TIKTAK tijdens ADE heb ervaren? Lees dan snel verder!

Op vrijdag 18 oktober was het dan zo ver. Dit keer vond TIKTAK plaats in de RAI. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik niet zo fan ben van de RAI als festivallocatie, omdat ik het best wel kil en ongezellig vind. Wat wel erg fijn is, is dat het makkelijk te bereiken is met het OV en er genoeg parkeergelegenheid is. Aangezien het grootste gedeelte van onze partycrew in Amsterdam woont, zijn wij rond half 12 richting TIKTAK gegaan met de Uber. Het was erg druk overal, omdat Nederlands trots Martix Garrix ook een feest gaf in de RAI. Het was even zoeken naar de ingang, maar gelukkig konden wij zo doorlopen. De aankleding was simpel, maar leuk gedaan. Bij binnenkomst stonden er foodtrucks en aan iedere kant was er een bar, waar je niet al te lang in de rij voor hoefde te staan.

Eenmaal binnen zat de sfeer er gelijk goed in, Poke was bezig een show weg te geven. De 29 jarige rapper weet altijd een energieke en gekke perfomance te geven. Deze man weet hoe hij de crowd mee kan krijgen en al zijn bekende bangers, zoals Baby Momma en Oeff passeerden de revue. Overal zag je blije gezichten en mensen die helemaal losgingen (net als Poke zelf). Na Poke was het de beurt aan Sevn Alias om zijn hits ten gehore te brengen. Ik ben zelf groot fan van Sevn en ook hij weet er weer een waanzinnig feestje van te bouwen. Met een ontbloot bovenlijf en een fles champagne wist Lil Kleine daarna de dames gek te maken. En ook Jonna Fraser bewees waarom hij een van de populairste rappers van nu is met zijn zang- en rapkunsten.

TIKTAK x ADE Special 2019, RAI - Amsterdam, 18-10-2019

Als we het hebben over de meest geliefde rapper/zanger van dit moment, staat Ronnie Flex met stipt op nummer een. Elk festival waar hij moet optreden is een groot succes. Zijn show op Lowlands dit jaar was ook weer fantastisch. Helaas kwam hij vanavond zonder de Deuxperience band, maar ook in zijn eentje geeft hij een heerlijke perfomance. Voor een gekke twist aan de line-up is Carnage toegevoegd. De uit de Verenigde staten afkomstige DJ staat bekende om zijn harde trap beats. Hij heeft op de grootste festivals gestaan, zoals Tomorrowland en Ultra Music Festival, maar deze vrijdag stond hij te draaien bij TIKTAK in ons koude kikkerlandje. Je kon aan het publiek merken dat zij moesten wennen aan de sound van Carnage, vooral na het “heupen los gooiende” optreden van Ronnie.

TIKTAK x ADE Special 2019, RAI - Amsterdam, 18-10-2019

Freddy Moreira was toch wel de grote verrassing van de avond. Hij is niet zomaar een DJ die wat plaatjes draait vanachter zijn draaitafel. Deze ladies men wist weer een explosieve show neer te zetten. Met zijn Caribische- en Urban sounds weet hij alle vrouwen mee te slepen. Zelf zit hij vol energie en doet gezellig mee.

Op een gegeven moment waren wij ontzettend moe, tja wij hadden een hele werkweek achter de rug en zijn ook niet meer de jongste. Maar voor Broederliefde wilden wij nog wel even wakker blijven. Daar hebben wij zeker geen spijt van! Als Broederliefde op de line-up staat, boek je gegarandeerd succes. Het contact met het publiek, de energie die zij hebben en de hits die zij te horen hebben gebracht: zij hebben alle ingrediënten om je nacht tot een hoogtepunt te brengen. Na onze billen er af getwerked te hebben, was het tijd om weer naar huis te gaan en na te genieten van deze mooie avond.

TIKTAK is een festival met een goede balans tussen optredens en dj’s. Het was gezellig druk waardoor je genoeg ruimte had om te dansen. De vibe was goed, het publiek was wel wat aan de jonge kant, maar dat drukte de pret niet. De RAI vind ik persoonlijk alleen voor een festival nog steeds te kil. Al met al heb ik een topavond gehad, de volgende editie van TIKTAK is met NYE (in 5 verschillende steden!) en dan ben ik er zeker weer bij!

TIKTAK x ADE Special 2019, RAI - Amsterdam, 18-10-2019

Beeld:
 TIKTAK

Reporter: Chelsey Audhoe
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ