Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone


Party Report: AMF, Johan Cruijff ArenA - Amsterdam, 19-10-2019

AMF, Johan Cruijff ArenA - Amsterdam, 19-10-2019

Het hoogtepunt van ADE kan eigenlijk maar één feest zijn. We hebben het hier natuurlijk over het AMF in de Johan Cruijf Arena. Tijdens dit spetterende feest wordt ook ieder jaar de DJ Mag Top 100 en de nummer 1 dj van de wereld onthuld. Ieder jaar staan de grootste en populairste dj’s van het moment op dit feest. Ook dit jaar is de line up niet mals te noemen. Wat te denken van Alesso, Tiësto, Armin van Buuren en David Guetta. Bij aankomst bij de ArenA stond er aan de zuidkant een enorme rij tot de AFAS Live. Wij hadden het geluk door een andere ingang naar binnen te mogen. Relatief snel stonden wij op het veld van de imposante ArenA.

Mike Williams had de eer om het bal te openen. Deze Nederlandse Dj en Producer heeft qua boekingen niets te klagen. Met mainstages van Tomorrowland en Ultra Music Festival achter zijn naam weet je dat hij ook de ArenA aan het dansen krijgt. Wat ons eigenlijk de hele nacht opviel was dat overal in de ArenA de voertaal Engels was. Bij de ingang werd je al in het Engels begroet en ook een drankje bestellen ging vaak in het Engels. De Engelse Dj Jonas Blue mocht na Mike zijn kunsten vertonen aan het publiek. Een wat rustigere set zo aan het begin van de avond. Misschien ook maar goed ook met al het muzikaal geweld dat ons te wachten stond. Na de set van Jonas Blue was het tijd voor de show opening. Met een hoop vuurwerk werd de avond officieel geopend. Ook de lasers werden geactiveerd vanaf de tribunes. Wij keken onze ogen uit.

AMF, Johan Cruijff ArenA - Amsterdam, 19-10-2019

Een man die natuurlijk niet mag ontbreken op AMF is de Fransman David Guetta. Nog steeds scoort hij de een na de andere hit. Ook dit jaar staat hij hoog op de Dj Mag Top 100 lijst. We vinden de Fransman terug op nummer 3 in de lijst. Hoogtepunten stapelen zich deze nacht op. De volgende artiest is bijna niet meer in Nederland te bewonderen voor een optreden. Wij hebben het hier natuurlijk over Tiësto. Tegenwoordig moet je naar Las Vegas om de beste man aan het werk te zien, maar Alda is het wel gelukt om hem vanavond te strikken. Tiësto draaide veel eigen werk, zoals “Wow” en “Show me”, maar ons hoogtepuntje was toch wel toen hij “Kshmr – Magic” draaide in zijn set. Jammer dat hij niet vaker in Nederland te bewonderen is!

AMF, Johan Cruijff ArenA - Amsterdam, 19-10-2019

Na Tiësto was het tijd voor het moment waar iedereen op stond te wachten. De lijst met top 100 dj’s werd bekend gemaakt! Op nummer 2 stond dit jaar Martin Garrix en dat betekende voor dit jaar een nieuwe nummer 1: het Belgische duo Dimitri Vegas en Like Mike mag zich een jaar lang de nummer 1 dj’s van de wereld noemen. Uiteraard gaven ze ook nog een korte set weg met onder andere de tracks “Tremor” en “Crowd Control” erin verwerkt. Het publiek ging in ieder geval helemaal los op het de set van de nieuwe nummers 1. Armin van Buuren is ook zo een dj die al jaren aan de top staat. Dit jaar staat hij weer in de top 5 van de DJ Mag Top 100, de Leidenaar is terug te vinden op de vierde positie. Inmiddels staat hij al 18 jaar in de top van Dj Mag lijst. Armin draaide een mix van oude en nieuwere tracks. Zoals altijd weet hij het publiek weer te verrassen met een heerlijke set.

Speciaal voor vannacht zouden Timmy Trumpet & W&W de degens kruisen. Deze heren staan allebei bekend om hun energieke sound. Samen kon dat ook maar één ding betekenen en dat was knallen. Met “Party Till We Die” , “Repeat After Me” en “Hava” zat stilstaan er niet in. De set golfde op en neer. Van hardstyle naar house om vervolgens weer een stamp plaat van jewelste voorbij te horen komen. Het publiek genoot ook zichtbaar van deze set, de energie van de heren sloeg over op de enorme dansvloer.

AMF, Johan Cruijff ArenA - Amsterdam, 19-10-2019

De Zweedse grootmeester Alesso weet ook wel hoe je een feestje moet bouwen. Met de tracks “Calling – Lose My Mind” en “Cool” hield hij de dansvloer in beweging. Tijdens Don Diablo besloten wij eventjes de benen rust te geven en iets te gaan eten. Vanaf de tribunes had je een prachtig zicht over de kolkende mensenmassa.

De nacht werd afgesloten met een potje hardstyle verzorgd door onze Belgische buurman Coone. Het publiek kon het laatste half uur de laatste restjes energie eruit stampen. De laatste klanken vielen weg en helaas kwam ook deze nacht weer ten einde. Alda heeft vannacht weer alles uit de kast getrokken om er een spectaculair feest en dito show van te maken. Met 40.000 bezoekers uit zeker 100 landen kan er gesproken worden over een feest met internationale allure. Volgend jaar zullen wij zeker weer richting de ArenA togen. Tot volgend jaar!

Reporter: Alex Van Leeuwen

Fotobijdrage: Ashley Audhoe


19-10-19 AMF: 2019


 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ