Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

Bioscopen, theaters en stadions mogen proefdraaienIn een aantal bioscopen, theaters en stadions mogen begin volgend jaar bij wijze van proef meer mensen komen, om te kijken hoe dat gaat. Het kabinet heeft in principe groen licht gegeven voor tests met deze evenementen en zakelijke congressen, meldt staatssecretaris Mona Keijzer na een overleg tussen het kabinet en de evenementenbranche. Concerten en festivals mogen nog even niet proefdraaien.

De proeven mogen overigens alleen in regio's waar op dat moment het risiconiveau 'waakzaam' geldt. Dat betekent dat de situatie goed onder controle is: het aantal dagelijkse nieuwe besmettingen is laag, mensen houden zich aan de regels, het bron- en contactonderzoek werkt goed en de zorg kan het aan.

"Ik ben er echt heel erg blij mee", zegt staatssecretaris Keijzer. "Maar we moeten wel kijken naar het niveau van besmettingen. We willen voorkomen dat het misgaat." Ook de ingangsdatum van de pilots is nog enigszins ongewis.

Eerst werd nog gesproken over sneltests bij de deur van evenementen, maar "zover is het nog niet", zegt Keijzer. Het is nog niet mogelijk om mensen zonder klachten goed te kunnen testen met zo'n sneltest. Maar de bezoekers van de proefevenementen zullen wel een PCR-test ondergaan.

Bron: Trouw

 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ