Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

House of Front komt met plan voor heropenen eventsFront of House is een collectief van Brabantse Event Organisators en Event Suppliers. Een actieve gesprekspartner voor lokale en provinciale overheid en instanties, onderwijsinstellingen en ondernemers die betrokken zijn bij het festivallandschap. De aangesloten leden zijn samen verantwoordelijk voor het aantrekken van jaarlijks ruim een miljoen bezoekers van over de hele wereld.

Door krachten te bundelen, kennis te delen en gezamenlijke belangen te behartigen wil FOH de Brabantse evenementenbranche krachtiger op de (inter)nationale kaart zetten.  Voor als er weer evenementen mogen plaatsvinden in Brabant, ontwikkelde Front of House een plan voor een georganiseerde heropening van de evenementensector.

Provincie helpt evenementensector
Een belangrijk doel is het spreiden van evenementen om concurrentie en capaciteitsproblemen zoveel mogelijk te voorkomen. Tevens wil Front of House met het plan vergunningsprocedures stroomlijnen in overleg met veiligheidsregio’s, hulpdiensten en gemeenten om hier zoveel mogelijk uniformiteit in te creëren. Daarnaast vormt een publiekscampagne over de veiligheid voor bezoekers en omwonenden van evenementen onderdeel van het plan. De provincie Noord-Brabant steunt Front of House, het collectief voor de Brabantse evenementensector, met een bedrag van ruim €175.000,- voor de uitvoering van het plan.

Sinds 14 maart 2020 zit de evenementenbranche op slot. De sector heeft het al ruim een jaar zwaar te verduren. Vele mooie culturele activiteiten, sportwedstrijden, festivals en andere evenementen konden niet meer plaatsvinden. Tim Klomp Bueters, voorzitter van Stichting Front of House: “Gelukkig gloort er hoop aan de horizon. Wellicht kunnen er weer in de tweede helft van 2021 evenementen plaatsvinden. Dat brengt echter ook uitdagingen, bijvoorbeeld als het gaat om planning, vergunningsvoorwaarden en natuurlijk veiligheid.”

Veilig
“We willen in de gehele provincie Noord-Brabant deze problemen gaan tackelen. Wij doen dat door de evenementenorganisatoren te verenigen en samen afspraken te maken over een gebalanceerde evenementenkalender om capaciteitsproblemen bij bijvoorbeeld hulpdiensten en leveranciers te voorkomen. Ook gaan we met gemeenten en veiligheidsregio’s in gesprek om nu al na te denken over de te hanteren vergunningsvoorwaarden en hen bovendien uit te leggen op welke wijze een evenement veilig kan plaatsvinden. Daarnaast zorgen we voor een publiekscampagne om ook de Brabantse bevolking uit te leggen hoe wij deze evenementen veilig gaan laten plaatsvinden. We zijn heel blij dat de provincie ons steunt bij het realiseren van ons plan.”

Uitlaatklep
De Brabantse gedeputeerde Wil van Pinxteren voor Vrije Tijd, Cultuur en Sport: “De evenementensector is zwaar getroffen door corona. Al ruim een jaar kunnen er geen evenementen plaatsvinden. Het is ook nog steeds onduidelijk wanneer dat weer wel kan. Het is natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen dat de heropening van de evenementensector straks goed verloopt. Daarom heeft Front of House een plan opgesteld. Gezien het belang van de sector voor de Brabantse samenleving hebben we besloten dit plan te financieren en we hopen dan ook dat in de tweede helft van dit jaar er weer evenementen kunnen plaatsvinden.”

“De Brabantse evenementen en festivals behoren nationaal en internationaal tot de top. Jaarlijks komen er miljoenen bezoekers van binnen en buiten Brabant op af. Ook de Brabantse toeleveranciers van evenementen zijn over de hele wereld actief. Kortom, deze sector is van grote economische en culturele waarde en draagt bij aan de bekendheid van Brabant in binnen- en buitenland. Naast de economische impact kunnen evenementen en festivals een veilige en goede uitlaatklep zijn voor bezoekers. En het biedt de mogelijkheid voor ontmoeting en ontspanning, wat belangrijk is na een lange periode waarin vrijwel niets mogelijk is geweest.”

Bron: FrontOfHouse


 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ