Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

Eendaagse festivals: maximaal 750 bezoekersEendaagse festivals kunnen deze zomer alleen doorgaan onder strikte voorwaarden. Er mogen maximaal 750 bezoekers komen en het festival moet in de open lucht of in een open tent plaatsvinden. Dat heeft demissionair premier Rutte vanmiddag bekendgemaakt na overleg met de meest betrokken ministers. Volgens het Outbreak Management Team (OMT) is het risico op een nieuwe golf coronabesmettingen te groot bij grotere evenementen.

Het kabinetsbesluit is een domper voor organisatoren van grote festivals en duizenden Nederlanders die al een kaartje hadden voor een groot festival in augustus, zoals Dutch Valley en Tropikali. Het kabinet had het OMT gevraagd of deze eendaagse festivals verantwoord konden doorgaan. Dat is niet het geval, zo laat Rutte nu weten.

De evenementensector keek reikhalzend uit naar het besluit van Rutte en minister De Jonge (Volksgezondheid). Het kabinet besloot vorige week om alle meerdaagse festivals tot 1 september te verbieden. Grote festivals die daardoor werden getroffen, zijn onder meer Lowlands, Milkshake en Mysteryland. Maar festivalorganisatoren hoopten dat eendaagse festivals wél mochten doorgaan.

Kort geding
Daarover wilde het kabinet op 13 augustus een besluit nemen, maar dat vonden festivalorganisatie ID&T en ruim veertig andere evenementenorganisatoren te laat. Zij spanden een kort geding aan om de eendaagse evenementen door te laten gaan. Die rechtszaak zou afgelopen vrijdag dienen, maar werd uitgesteld nadat het kabinet aankondigde om vandaag alvast duidelijkheid te geven.  

Het kabinet gaf vorige week aan te begrijpen dat organisatoren van eendaagse festivals met de handen in hun haar zitten vanwege de voorbereiding. Nu alle grote evenementen na 13 augustus worden geschrapt, zullen de gemaakte kosten worden vergoed. De financiële regelingen daarvoor worden verruimd, zo liet staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken) afgelopen week al weten.

Bron: AD.nl

 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ