Party reports

Q-dance presents: Project One, Amsterdam (20-10-2018)

donderdag 25 oktober 2018
Danouschka De Haas

Party report: Q-dance presents: Project One, Amsterdam (20-10-2018)
Terwijl de hoofdstad van ons land in alle uithoeken nog steeds massaal geel kleurt begint het einde weer in zicht te komen. Ook op de een na laatste avond van het Amsterdam Dance Event is de keuze reuze wat betreft dancefeesten. Elke stijl binnen dance muziek wordt wel op een bepaalde plek in de stad aan het licht gezet. Hoewel de hardere stijlen een beetje in het niet vallen gedurende deze editie wordt de Ziggo Dome op zaterdag 20 oktober omgetoverd tot dé tempel van de hardere stijlen. Q-Dance slaat de handen in een met de legendarisch act Project One, die in 2016 hun comeback maakte in de hardstyle-scene.Project One
Project One is een samenwerking tussen producers Headhunterz en Wildstylez. Na een collab, genaamd Project One, kwam het oprichten van een duo ter sprake. Vanwege de positieve lading die de naam Project One met zich mee bracht ontstond er een unieke samenwerking tussen de twee producers. Doordat Headhunterz besloot de hardstyle scene te verlaten viel het rondom Project One ook erg stil. Sinds 2016 is het duo weer terug (en Headhunterz ook) en klaar om opnieuw geschiedenis te gaan schrijven. Na Qlimax 2016 en Defqon 2018 is een eigen show in de Ziggo Dome de volgende stap. Tevens hebben de heren een eigen label opgericht onder de naam Art of Creation, waarbij het duo Sound Rush zich al hebben aangesloten.
Een goed gevulde Ziggo Dome, een sterk spectrum aan verschillende hardstyle helden en een legendarisch duo waren de ingredienten voor Q-Dance presents: Project One – Reflections of The Eternal. Voor ons dus genoeg redenen om een uitstapje richting de Ziggo Dome te maken.

Eenmaal bij binnenkomst in de Ziggo Dome is Adrenalize net begonnen aan zijn set. Een zachtere opbouw met euforische melodieën en er komt ook veel nieuwe muziek voorbij. Waar ik normaal afhaakte bij Adrenalize, weet hij mij deze keer geboeid te houden tijdens zijn set. Een goed begin van de avond waarbij de euforische toon al vroeg werd gezet.

De volgende producer die het podium mocht betreden was Keltek. Na zijn hit Dark Sun ging het balletje rollen en kwam het ene succes na het andere. Vanavond presenteert hij een sterke set met afwisselende melodieen. Met o.a. eigen knallers en hardstyle classics laat Keltek zien thuis te horen in de scene.
Klokslag 1.00 uur opent een nieuw hoofdstuk van The Reflections of Eternal. De eer aan Headhunterz en Wildstylez om het verhaal van Project One voort te gaan zetten. In een uur tijd neemt het duo de zaal mee in het verhaal van Project One. Het verleden komt aan het licht, maar ook het heden en nieuwe muziek symboliseert de toekomst van de act. Een muzikale en emotionele reis door de wereld van deze unieke act zorgen voor het hoogtepunt van de avond. De sfeer, de muziek en het gevoel wat naar boven komt is iets wat lastig is te omschrijven.Aan het duo D-Block & S-te-Fan de eer om het stokje over te nemen van het legendarische duo. De set van deze heren maken wij mee midden in de zaal. Op dit moment ervaar je pas echt hoe goed de sfeer eigenlijk is. Een hoop vrolijke gezichten gaan los op de euforische klanken die D-Block & S-te-fan ten gehore brengen. Als kers op de taart komt natuurlijk de klassieke hit Shiverz ook nog voorbij wat zorgt voor de ultieme sfeer. Zoals we gewend zijn presenteert dit duo een sterke en dynamische set.

The Master and the Apprentice(s)
Dat Headhunterz een groot fan is van het opkomende duo Sound Rush werd al snel duidelijk. Na de samenwerking ‘Rescue Me’ zag Headhunterz alleen maar meer potentie in het duo Op deze bijzondere avond kwamen, zoals genoemd in de aankondiging, The Master and The Apprentice samen om een unieke B2B set te presenteren. De potentie die Headhunterz in het duo ziet is meer dan terecht. Een mix van Headhunterz klassiekers gecombineerd met de euforische kracht die Sound Rush in hun platen verwerkt zorgen voor een unieke hardstyle ervaring.
Aan Wildstylez zijn beurt om die ongekende sfeer erin te houden. De producer heeft, op het kwijtraken van zijn rijbewijs na, een van zijn beste jaren achter de rug. Daarnaast heeft de producer weer een plekje weten te bemachtigen in de DJ Mag Top 100. Een onwijs belangrijke prestatie die natuurlijk goed gevierd moest worden. Eigen klassiekers van de producer zelf, zoals de track Lose My Mind en Temple of Light (Qlimax Anthem 2017), werden gemixt met euforische klanken van o.a. Da Tweekaz, maar een Bella Ciao remix van Gunz for Hire bracht de donkere en hardere kant in zijn set naar boven. Fans met humor liepen door de Ziggo Dome met een mega groot bord van een rijbewijs met Wildstylez zijn foto er op. Iets wat de hele zaal, maar ook de producer zelf erg kon waarderen.

Euforisch vs. Raw
Opnieuw stond er een nieuwe samenwerking klaar om hun talenten te bundelen en een unieke ervaring te presenteren. Dit keer waren het producers Atmozfears en Devin Wild. Atmozfears staat met name bekend om de euforische hardstyle terwijl Devin Wild zijn kracht haalt uit de raw melodieen. Bundel dit samen en je hebt een gouden combinatie. Alhoewel de set aan het einde toch meer neigde richting raw hardstyle, hebben wij ons volledig vermaakt tijdens deze set.

We are the Fallen

Van de ene B2B set gaan we over naar de andere. Deze combinatie heeft zich op meerdere festivals en feesten al bewezen. Het niveau werd omhoog getild door het duo Sub Zero Project en Phuture Noize. Beide grote talenten die in korte tijd bijzonder groot succes hebben weten te ervaren. Het raw hardstyle spectrum komt in 45 minuten voorbij. Knallers van Sub Zero Project en Phuture Noize knallen door heel de Ziggo Dome heen. Ook de samenwerking die ze maakte, We Are The Fallen, is ook een pareltje wat voorbij komt.Nothing like… Frenchcore?
Aan het begin van de avond worden er al verschillende liefhebbers van de afsluitact. Om 6.30 was het de eer aan opkomend talent Sefa om de Ziggo Dome af te sluiten. De Ziggo Dome is langzaam wat leeg gelopen, maar de echte diehards zijn nog aanwezig in de zaal. Sefa breekt letterlijke de Ziggo Dome af en tilt het muzikale niveau van de avond omhoog met het net wat hardere frenchcore. Iets waar ik normaal liever bij weg loop maar Sefa zorgde er toch voor dat ik bleef staan. Een afsluiter die nog harder knalt dan Sefa is er niet. Met name zijn enthousiasme terwijl hij draait is iets moois en bijzonder om te zien. De producer leeft op in de muziek die hij draait. In een half uur worden alle frenchcore klanken door de Ziggo Dome geknald met ondere andere zijn collab met D-Sturb ‘Nothing Like The Old School’. Gepaard met een enthousiaste Sefa en een nog enthousiaster publiek ontstaat er een memorabele afsluiting van de avond. 
Het grootste hardstyle-event van het Amsterdam Dance Event heeft geschiedenis geschreven voor de hardstyle scene. Het was een bijzondere avond waarbij verschillende melodieen van hardstyle een geheel vormde. De sfeer was ongekend, de muziek was uitermate goed en je werd getrakteerd op een goeie dosis visuals, CO2 gepaard met vuur, laser en lichteffecten. Een goed gevulde Ziggo Dome, een sterk spectrum aan verschillende hardstyle helden en een legendarisch duo waren dus precies de juiste ingredienten om een magische hardstyle avond te organiseren. Eentje die wij nog veel vaker zouden willen zien.

Beeld: Q-dance


Reporter: Danouschka De Haas

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!
Maak kans op een Apple Gift Card twv €100!

Win een Apple giftcard twv €100


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 137.175 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er gemiddeld ruim 825 per maand!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een Apple Gift Card twv €100!

Gebruik hem om te shoppen bij de App Store, Apple TV, Apple Music, iTunes, Apple Arcade, de Apple Store-app, apple.com en de Apple Store.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 137.175 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen