Stel je jouw ultieme festivalbeleving voor, denk aan je favoriete muziek, een drankje er bij, je vrienden om je heen, een zonnetje… Zie je het al voor je?

Ok mooi, laat dit laat nu helemaal los en ga op 13, 14 en 15 mei 2016 BEYOND!

De horizon ziet er op het eerste gezicht horizontaal uit, maar in feite is hij natuurlijk rond. Er staat zelfs altijd een andere horizon lijnrecht tegenover die van jou. Nog sterker, de persoon die naast je staat, ziet de horizon die jij ziet ook, maar dan anders.

Een onopgeloste Rubiks kubus die ergens in een kamer ligt zijn we geneigd te pakken en aan te gaan draaien. Als deze echter is opgelost heb je veel minder snel de neiging om hem te pakken, dan wordt het slechts een object wat ruimte inneemt, terwijl het daarvoor eigenlijk niet bedoeld is. Het is bedoelt om jezelf uit te dagen en om lijn te zien in al die verschillend gekleurde vlakken.

Zo is het ook met BEYOND, de organisatoren vragen je binnen te stappen en je eigen lijnen en kleur mee te brengen. Ze vragen je op BEYOND jouw Rubiks om te gooien en te ervaren welke kleur jij je leven en het festival kan geven.

Hoe reageer jij daar eigenlijk op? Is het voor jou makkelijk om open te staan voor andermans ideeën, of mensen die er anders uitzien dan jij? Hoe zou jij reageren als de muziek een paar uur uit wordt gezet?

Misschien een filosofische benadering maar één die goed is om te beseffen wanneer je leest over dit test-festival. Als deze inleiding je trekt adviseer ik je direct een kaart te kopen en als je toch bezig bent, neem die vader, moeder, tante, oom, oma of opa die altijd al een keer meewilde mee. Het gaat de organisatie er om geen geijkte groep bij elkaar te krijgen, die toch verbinding vindt. Jouw kans om te laten zien waarom jij tot festivals getrokken wordt en welke ideeën je er zelf bij hebt.

Het draait om jou als mens en de realiteit van jouw maatschappij, wie je bent en of jij dat durft te delen met mensen die andere ideeën hebben. Hierover zal BEYOND je voldoende onduidelijkheid verschaffen.Een opvallend aspect is dat Dadara (check zijn artwork), een van de organisatoren, zijn gezicht bij dit artikel onbelangrijk vindt, dat is niet waar het om gaat. Het gaat om de verbinding die wij met elkaar in een interview leggen. Dat vertaal ik in mijn woorden. Daarna schrijf ik mijn gevoel hierin uit tot een verslag voor jou!

Het gaat bij BEYOND om de mensen die aan deze oproep gehoor durft te geven. Ik ben in ieder geval om! Sterker nog, Dadara vertelde dat iedereen ideeën kan insturen, en dat die samen het festival maken. Tijdens het gesprek raakte ik zo geïnspireerd dat ik een idee terplekke bedacht! Heb jij ook een idee dan kan je dat op de mail zetten naar projects@beyond.nl. De organisatie bespreekt deze ideeën maandelijks op een inspirerende locatie en gaat samen met jou kijken wat ze binnen de ontstane BEYOND community hebben om het samen vorm te geven.

Wat is er nu mooier om te zien of wat jij bedenkt opgepakt gaat worden en jullie samen op het festival naar het einderesultaat kijken of luisteren? Dus heb je zelf het idee dat je op een festival staat met de gedachte dat je alles al gezien hebt, creëer dan zelf, kom uit je stoel! Een nieuwe horizon zelf maken en invullen, in plaats deze voor je laten bedenken.

Het is een unieke kans om als feestland Nederland onszelf opnieuw te definiëren. Om zoiets te organiseren moet je ballen hebben en te respecteren wat mensen daarvan vinden. Kritiek is welkom, er is op BEYOND zelf een gedeelte ingericht voor een anti-BEYOND beweging. Voor BEYOND mag je uit je gewatteerde bureaustoel komen om je mening persoonlijk gestalte te geven.

Ik noemde al kort de BEYOND community, vorig jaar kreeg je een paspoort als onderdeel hiervan. Je kan hierin stempels halen op bijeenkomsten, telefoonnummers opschrijven, etc.

Het festival kan alleen voor het hele weekend bezocht worden, hier is bewust voor gekozen in verband met de belevening. Op dag 1 jezelf vinden en dat de volgende dag delen, like & share 2.0 helemaal voor jezelf. Ik weet niet of ze nog een speciale plek voor dagjesmensen creëren (dat zou dus een idee kunnen zijn om in te sturen), maar er zijn geen ééndagskaarten te koop.

BEYOND is tijd relativeren in andere begrippen, momenten waarin je plotseling jezelf zult gaan vermaken, wat ga of wil je dan? Verassingen om elke hoek van bedachte hokjes, want hokjes, daar houdt de realiteit (ook die van BEYOND) geen rekening mee. Er is geen boek om te buiten te gaan, het ligt daar voorbij, net als die andere horizon. Heb je al in de gaten waarom de organisatie voor de naam BEYOND heeft gekozen?

Er wordt zo min mogelijk voor je gedacht, je mag het zelf ontdekken. Positief of negatief, voor beide staat de organisatie open. In ons gesprek kwam duidelijk naar voren dat bijvoorbeeld aan de hand van opmerkingen over voedsel, er dit jaar naar andere alternatieven gekeken wordt. 

Vorig jaar waren mobiele telefoons verboden (dit jaar niet want = verbod). Op het VIP-deck (wat voor niemand toegankelijk was behalve acteurs,) mochten mensen dat wel. Zo kwam er een heel gekleurd beeld van het festival naar buiten waar mensen weer een mening over hadden, dat ging aardig los mar niet wat er daadwerkelijk gebeurde.Wat is realiteit? Waar draait jouw realiteit om en wat maak je er zelf eigenlijk van? De grap van vorig jaar zou daar voor sommigen met een mening al een antwoord op kunnen hebben gegeven.

Het gaat om jou als MENS, wat is belangrijk voor je, of is dat weekend helemaal niets belangrijk voor je? Hoe leuk is het als die twee elkaar tegenkomen en gaan praten, ga in gesprek en zie waar je samen je horizon legt. Begin de vindtocht naar jezelf om vanuit daar een ander te ontmoeten. Mij vind je er zeker!

Meer onduidelijkheid volgt. 

Interviewer: Alexander Strack van SchijndelFoutje gezien? Let us know!
Agenda Beyond
Win Apple Airpods

Heb jij al een memberaccount bij ons?

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 129.181 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op nieuweApple Airpods twv €279!

Win Apple Airpods!


Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Winacties

Logo Guestzone
inloggen aanmelden
of met email
Logo Guestzone
member organisatie

Of via email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is ten strengste verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.
Telefoonnummer koppelen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen