InterviewsIk kreeg donderdag te horen dat ik op zaterdagmiddag Jochen Miller mocht interviewen tijdens het grote dance spektakel “Electronic Family” in Amsterdam.

Hoe begint een reporter zijn of haar allereerste interview?
Gewoon, met research en het bedenken van leuke vragen om vervolgens met knikkende knietjes te wachten in de persruimte van Electronic Family.

Jochen Miller is voor mij een bekende dj. Ik heb deze man al meerdere malen mogen aanschouwen op verschillende podia. Niet alleen is hij te bewonderen op grote podia van diverse dancefestivals zoals Tomorrowland, nee, Jochen kan ook zomaar opduiken tijdens een kermis in Uden of een plattelandsfestival zoals Mill @ the park. Ik heb hem zelfs een keer gespot tijdens de carnaval in Brabant.

Jochen komt de persruimte binnen en mijn knikkende knietjes veranderen terstond in een te hoge hartslag met als gevolg een hakkelende eerste vraag.

Gisteren nog een optreden tijdens de kermis van Uden en vandaag Electronic Family in Amsterdam. Is dit geen grote overgang?
Met verbaasde ogen vraagt Jochen hoe ik weet dat hij in Uden heeft opgetreden. ‘Ach’, zeg ik stoer, ‘een goede reporter weet alles.’ Jochen gaat verder: ‘Ik vind het erg leuk om in mijn woonplaats op te treden. De overgang is niet groot, omdat ik inmiddels gewend ben om te schakelen. Daarbij komt ook nog eens dat ik al vaker opgetreden heb bij Electronic Family. Dit is een ontzettend leuk festival waar je energie van krijgt.’

Hoe denk je over te komen tijdens het optreden?
- ‘Mmm…, hier heb ik eigenlijk nooit over nagedacht. Ik hoop energiek over te komen bij het publiek. Ik probeer hen mee te krijgen in mijn set.’ Ik vertel Jochen dat ik zojuist goed naar hem gekeken heb en dat het ontzettend leuk is om te zien dat hij twee gezichten heeft tijdens het optreden. Hij kan namelijk helemaal los gaan tijdens een nummer, maar ook ontzettend geconcentreerd kijken als hij zich moet focussen.Je dj-naam is Jochen Miller. Vernoemd naar “Mill”, het dorpje in Brabant waar Jochen vanaf zijn zestiende gewoond heeft. Waarom Jochen “Miller” als je in Langenboom geboren bent? Zou Jochen “Longtree” dan niet beter zijn geweest?
‘Hahaha, tja dat zou ook gekund hebben, maar Jochen Miller klinkt toch echt beter. Ik woonde vanaf mijn 16e levensjaar in Mill. Ik draag Mill uiteraard een warm hart toe. Zo heb ik op het kleine festival Mill @ the park gedraaid. Ik vind het belangrijk dat er iets voor de jeugd gedaan wordt, en hiermee kon ik mijn steentje bijdragen.’

Tijdens de carnaval in het plaatsje Cuijk (15 kilometer onder Nijmegen) heb je regelmatig gedraaid. Hoe vond je het om tussen de carnavalskrakers door jouw beats te laten horen?
‘Ontzettend leuk! De carnavalsdinsdag in Cuijk is al jaren een publiekstrekker. 20.000 carnavallers trekken die dag naar Cuijk. De meesten van hen waarderen het enorm dat er na drie dagen “hopzakken” een ander genre te beluisteren en bekijken is.’

Heb je altijd al dj willen worden?
‘Nou, eigenlijk heeft het er wel altijd al ingezeten. Vroeger hadden mijn ouders een discotheek in Langeboom. “T Huukske”. Al gauw was ik veel te vinden in de disco. Ik mocht al vroeg helpen met o.a. de lichtshow etc. Ik was er veel mee bezig, maar de echte doorslag kwam in 1993 door Pat Krimson. Vroeger werden de vinyl plaatjes aan elkaar gepraat door de dj, waardoor het publiek op de dansvloer toch gauw stilvalt. Pat zocht contact met mijn vader met een uitzonderlijk voorstel. Pat vraagt 500 euro voor zijn optreden van een half uur, met de belofte het dak eraf te draaien binnen een half uur. Mocht Pat dit niet lukken dan zou hij de 500 euro weer teruggeven. Ik was ontzettend onder de indruk toen Pat het daadwerkelijk voor elkaar kreeg om ’t Huukske helemaal op z’n kop te zetten.Het publiek ging enorm los. Zoiets hadden we nog nooit meegemaakt in ’t Huukske. Toen ik dit zag dacht ik: “Dit wil ik ook”.’

Je zou graag met Coldplay willen samenwerken, welk nummer zou je willen remixen?
‘Niet alleen met Coldplay. Zo vind ik de muziek van U2 ook geweldig om aan te sleutelen. Überhaupt lenen de nummers van de jaren 80 zich uitstekend voor om in een nieuw jasje te steken. Voor het oudere publiek is dit een feest van herkenning en de jongeren kunnen het absoluut waarderen. Ik heb inmiddels wel een bootleg gemaakt van het nummer “O” van Coldplay.’

De DJ MAG top 100 komt er weer aan. In 2014 stond je net buiten de lijst. Wat vind je hiervan?
‘Ach, natuurlijk is het niet leuk als je net buiten de lijst valt, maar ik vind het vooral belangrijk voor mezelf dat ik deze lijst niet belangrijk vind. Ik hecht geen waarde aan de lijst. Er staan namen van dj’s op die nauwelijks bekend zijn bij het Nederlandse publiek.’

Je nieuwe album heet “Fearless”. Wat betekent deze naam voor je?
‘Deze naam vind ik passend, omdat het een pakkende titel is met inhoud. Iedereen maakt een keer een moment in zijn leven mee, waarop hij ontdekt dat je niet bang hoeft te zijn om een andere kant van jezelf te laten zien. Je bent wie je bent en iedereen mag zien hoe je in het leven staat.’

Beschrijf jezelf met zo min mogelijk woorden. Wie is Jochen Miller?
‘Positief, vrolijk en energiek.’

Even totaal iets anders, als je mag kiezen tussen hockey en voetbal. Waar ga je dan voor?
‘Als mijn dochter hockeyt dan ga ik voor de hockey, maar persoonlijk vind ik een potje voetbal leuker om naar te kijken.’

Voor ik het besef is de tijd alweer om.
We zetten onszelf nog even op de foto en schudden elkaar de hand. Ik bedank Jochen voor zijn tijd en het fijne gesprek.

Woensdag 22 juli tijdens de vierdaagse in Nijmegen sta ik weer vooraan bij de booth om te genieten van de beats van Jochen Miller.


Interviewer: Alexander Strack van Schijndel

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!
Gloednieuwe Apple Airpods Pro's

Win gloednieuwe Airpods Pro's


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 136.116 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op nieuwe Apple Airpods twv €159!

Met meer gesprekstijd, het activeren van Siri met je stem en een los verkrijgbare draadloze oplaad case zijn AirPods ongeëvenaard goed. Haal ze uit de case en ze zijn klaar voor al je devices. Doe ze in je oren en ze maken meteen verbinding, zodat jij kunt genieten van geweldig geluid. Alles gaat als vanzelf.

AirPods configureer je met een simpel tikje. Daarna gaan ze automatisch aan en blijven ze altijd verbonden.1 De rest gaat net zo gemakkelijk. Ze detecteren wanneer je ze in hebt. En pauzeren wanneer je ze uitdoet. Of je ze nu met je iPhone, Apple Watch, iPad, Mac of Apple TV gebruikt, de ervaring is altijd indrukwekkend.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 136.116 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen