‘Vroeg beginnen is het nieuwe doorhalen dankzij Dagverblijf’ 

Het Amsterdamse evenement ‘Dagverblijf’ bestaat zaterdag 15 november twee jaar. Reden genoeg om de bedenker en organisator Bob Wisman hierover aan de tand te voelen. “Ik kijk met een grote glimlach terug op de afgelopen twee jaar”, reageert Bob Wisman (34). “Verschillende mensen verklaarden me in het begin voor gek. Wie zou er in de herfst- en wintermaanden nu overdag naar een feest willen?” 

Een eigenwijs idee
Als eigen ondernemer in (evenementen)organisatie en merkactivatie is Bob Wisman wel gewend om op eigen initiatief een evenement te organiseren. “Ik heb meerdere concepten geprobeerd en sommige dingen werkten en andere niet”, vertelt Bob. “‘Dagverblijf’ is een eigenwijs idee dat goed heeft uitgepakt.” 

Ongeveer één keer in de maand vindt dit feestje steevast plaats in de Amsterdamse club VLLA. Het idee voor het dag feest is ontstaan nadat Bob samen met zijn goede vriend Frank Böhm tijdens het festival ‘Bungalup’ een gat in de dag programmering mocht opvullen. “Het stond ramvol mensen die overdag een gezellige tijd met elkaar wilden hebben”, aldus Bob.

Daarnaast ligt het dicht bij de belevingswereld van de bedenker. Bob: “Je wordt een dagje ouder, de clubs heb je onderhand wel gezien en je kunt het op een bepaald moment niet meer permitteren om slaperiger op je bureaustoel te zitten. Dankzij ‘Dagverblijf’ kun je op tijd in je mandje liggen en je kunt gewoon iets aan de volgende dag hebben.”

Anders dan anders
Ook de, in Bobs ogen, soms te serieuze Amsterdamse underground heeft hem doen nadenken over het laten horen van een ander geluid. “Er draaien nog te veel dj’s alleen voor hun eigen succes”, meent hij. “Er wordt in sommige gevallen te weinig gelet op het publiek. Zowel achter de draaitafel als op de dansvloer zou het plezier zichtbaar moeten zijn. Daarnaast mag het van mij af en toe wel wat gekker. Ik neem mijzelf ook niet al te serieus.” Dit laatste blijkt wel uit het feit dat wat op vrijwel alle festivals als randprogrammering wordt gezien, door Bob juist als hoofdprogrammering is gebombardeerd. “Ik bedenk altijd wel iets geks, zoals happy hardcore karaoke, het plaatsen van een ballenbak of Disco Bingo. Alles wordt gebracht met een twist.” 

Volgens de Amsterdammer komt dit de sfeer alleen maar ten goede. “Door de interactie te stimuleren, raak je ook eens met elkaar aan de praat. Tijdens het eenjarige bestaan kon je cakejes maken en die moest je aan een iemand geven die je niet kende.” 

Tussen 14.00 uur en 19.00 uur staat ‘Dagverblijf’ dan ook vooral in het teken van socializen. “Op een gegeven moment merkte ik dat ik sommige vrienden niet zo vaak meer zag. Als we elkaar dan zagen, waren de gesprekken oppervlakkig vanwege de harde muziek.” Vandaar dat je tijdens ‘Dagverblijf’ eerst ergens lekker kunt zitten voor een hapje en een drankje. “Op een gegeven moment halen wij de banken weg en kan er volop gedanst worden”, glimlacht Bob.

‘Dagverblijf’ tijdens Amsterdam Dance Event
Dit jaar werd ‘Dagverblijf’ voor het eerst georganiseerd tijdens Amsterdam Dance Event (ADE). “Dit vond ik best spannend, omdat ‘Dagverblijf’ niet enkel dj-georiënteerd is. Normaal gesproken programmeer ik alleen Nederlandse dj’s, omdat ik vind dat wij hier genoeg talent hebben rondlopen. Tijdens ADE werkte ik samen met een agency, omdat ik tijdens dit evenement moest concurreren met ‘de groten der aarde’. Ook daarom was het uitdagend”, legt Bob uit. “Vorig jaar heb ik bewust niet meegedaan aan ADE. Nu was ‘Dagverblijf’ er klaar voor. Tijdens ADE wilde ik laten zien dat het harde feesten meer kan zijn dan alleen clubbing.” En dat is gelukt! Met een ballenbak, springkussen, speciale dj-fotohoek en entertainers was er tijdens deze speciale editie van ‘Dagverblijf’ genoeg te beleven op die mooie zaterdag in oktober. Bob: “Voor mijn gevoel is het erg goed gegaan, de sfeer zat er goed in. Er zijn altijd puntjes ter verbetering, maar uit wat ik zoal om me heen heb gehoord en gezien, had iedereen een leuke dag.” Ook over de dj’s is Bob te spreken. “Ze waren goed, al hebben ze echt een ander geluid laten horen dan tijdens een ‘normale’ editie van ‘Dagverblijf’.”

Dat men zich goed heeft vermaakt, blijkt wel uit het volgende filmpje.

Niet langer een Amsterdams feestje
Tijdens elke editie van ‘Dagverblijf’ is Bob nog aanwezig geweest. “Ik vind het belangrijk om te zien wat er die dag allemaal gebeurt en wat er aan publiek rondloopt”, reageert hij. “Daarnaast ben ik een beetje een control freak, dus ik houd graag de boel volledig onder controle.” Daar voegt hij snel aan toe: “Ik vind het gewoon erg leuk om alles van het begin tot eind mee te maken en daarom help ik ook mee met op- en afbouwen.”

Nu is ‘Dagverblijf’ nog echt een Amsterdams feestje. Hier gaat echter op korte termijn verandering in komen. Bob: “Ik wil een tour door de grote steden van Nederland gaan maken. Hoe dit precies vorm gaat krijgen, weet ik nog niet precies.” 

Als je denkt dat er alleen Amsterdammers op ‘Dagverblijf’ afkomen, dan heb je het mis. “50 procent komt uit Amsterdam en 50 procent komt ergens anders vandaan”, weet Bob. “Je kunt na het feest immers met de laatste trein naar huis.”

Missie 
Ondertussen heeft de eigenzinnige evenementenorganisator verschillende kopieën van ‘Dagverblijf’ voorbij zien komen. Toch ziet hij dit niet direct als concurrentie. “In die evenementen zat geen ziel”, meent hij. “Ik ben nog niet op de juiste manier gekopieerd.” Volgens Bob zit er voorlopig nog voldoende rek in het concept. “Ik zie wel punten om het concept te verbeteren. Mocht de rek er echter uit zijn, dan trek ik de stekker eruit.” Laten we hopen dat dit de komende jaren nog niet het geval is, want Bob heeft een missie voor ogen: “Ik heb een plek te gecreëerd waar de vaste bezoekers van ‘Dagverblijf’ willen verblijven. Mijn missie is om iedereen te laten weten dat overdag feesten heel veel voordelen heeft. Vroeg beginnen is het nieuwe doorhalen!”

Nieuwsgierig geworden naar ‘Dagverblijf’? Kijk voor meer informatie op:
www.facebook.com/hetdagverblijf 

Het Dagverblijf

Interviewer: Alexander Strack van Schijndel
Foutje gezien? Let us know!Agenda Het DagverblijfLaatste kans nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker!

Win een JBL draagbare Bluetooth Speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 134.548 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op een nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker twv €165!

De JBL Charge 5 is de ideale speaker voor buiten. Hij is waterdicht en stofbestendig. Zo neem je hem een dag mee naar het strand en gaat hij niet stuk door water of zand. Raakt de batterij van je smartphone leeg? Via de ingebouwde powerbank laad je jouw telefoon onderweg op. Hierdoor kom je niet snel zonder muziek te zitten.

Door de PartyBoost functie koppel je de speaker aan een andere JBL PartyBoost speaker voor een hoger volume. Op een volle lading gaat de speaker 20 uur mee.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 134.548 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is ten strengste verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen