Party columns

Lieve Guestzone-peeps, ik wil mij graag excuseren voor mijn oogverblindende afwezigheid op deze site de afgelopen anderhalf jaar.

Ik dacht dat het wel mee zou vallen maar Corona, met als gevolg 2 jaar lang niet kunnen draaien en daardoor zeer beperkt sociaal leven, hakte er toch meer in dan ik aanvankelijk wilde toegeven. 

Nou wil ik heel graag via dit prachtige medium over alles en iedereen mijn ongezouten mening ventileren, maar ik heb gemerkt dat dat alleen maar werkt als ik zelf niet constant bezig hoef te zijn om mijn eigen yin en yang in balans te houden. Toen begin dit jaar, precies 2 dagen na eindelijk weer een nieuwe column, mijn lieve moeder overleed, was ik even niet meer in staat mijn cynische zelf te zijn. Dat resulteerde uiteindelijk in een writersblock waar Heleen van Rooyen een puntje aan kan zuigen.

Mijn moeder was degene die mij meestal met alle drie de benen op de grond hield en aan wie ik vaak als eerste mijn hersenspinsels voorlas. Al begreep ze op het laatst de helft niet meer, haar schaterlach gaf mij vaak het laatste duwtje in de goede richting. Daarom is deze eerste, eindelijk weer eens met een ouderwets cynisch spottend gevoel geschreven column, ter nagedachtenis aan mijn lieve moedertje. Tijdens het schrijven hoorde ik haar weer lachen. Ik hoop dat jullie bij het lezen van deze eerste column in 10 maanden ook een glimlach niet kunnen onderdrukken. Rust zacht... Irene van Kleef-James, ze mocht gelukkig bijna 81 jaar worden.

Crazy Glennis

Ik heb er eventjes mee gewacht, want volgens mij ben je in dit land pas schuldig als de rechter er met zijn hamertje overheen is geweest, maar gisteren was het dan eindelijk zover.

Crazy Glennis kreeg zojuist 200 uur taakstraf voor het ongevraagd herinrichten van de de Jumbo in de Jordaan, alsmede het voeren van ietwat uit de hand gelopen functioneringsgesprekken met het jonge personeel van de geel zwarte giga-grutter. Het zingende autoalarm had om de integriteit van die gesprekken met de Jumbo medewerkers te waarborgen haar 5 man sterke "managementteam" opgetrommeld om gezellig mee te brainstormen over hoe en waar er nog verbeterpunten aanwezig zouden zijn in hun omgang met klanten.

Om vast te stellen hoe het personeel om zou gaan met lastige situaties, had de draaideur-diva gekozen voor een vernieuwende en ook ietwat confronterende aanpak. Een combinatie van "out of the boxing" en "(uit de) komdenken" is volgens mij de beste omschrijving. Aanleiding voor haar spontane hulp was de confrontatie van de vulploeg in de supermarkt met haar 15-jarige zoon Anthony. Deze warme eempathische enigszins timide jongeman, gevangen in het lichaam van een arrogante gangstah rapper met een grote bek, is in de media vooral bekend als "Entunnie, de sjoon van..", maar heeft naar goed Jordanees gebruik ook een bijnaam. 

Dat is een lokale, bijna liefkozende omschrijving (meestal slechts 1 woord), van de persoon in kwestie, die vaak direct weergeeft hoe hij of zij in de volksmond, dus recht voor zijn raap, het beste getypeerd kan worden. In het geval van Anthony is dat het prachtige, liefdevolle, bijna romantische, Oud-Amsterdamse .... Teringlijer!

Teringlijer was op zaterdagavond 12 februari j.l. thuisgekomen met 3 uitgedrukte puistjes en een bloedlip en had zijn moeder wijs gemaakt dat hij, samen met zijn vriendje, bij het verlaten van de Jumbo een e-peuk had opgestoken en daarom hardhandig de winkel was uitgezet met letsel tot gevolg. Even "off the record ", maar wat voor een non-binaire LHBTIQ+ lulva (kies zelf maar even een combi want homo mag niet meer) ben je als je als 15-jarige dude met je vriend op zaterdagavond met een plastic e-zuigert in de Jumbo loopt te lamstralen. Ik hing op die leeftijd al ergens in de lamp met een echte sigaar in mijn smoel, een fles whisky in mijn hand en twee lekkere blonde wijv... anyway we dwalen af. 

Mijn punt is, als je op die leeftijd je vertier op zaterdagavond zoekt bij de lokale grootgrutter met een e-speen in je giechel, heb je niet echt een heel enerverend leven. Dat gezegd hebbende ... back to the Batta-Bitch, die besloot bij het zien van zoveel leed en onrecht per direct in de vlekken te schieten en een vergadering op locatie te beleggen in aanwezigheid van haar voltallige "managementteam". Dat alles na diverse ronseltelefoontjes en ruim 2 uur (zelf)reflectietijd. Dat alles had natuurlijk heel eenvoudig opgelost kunnen worden met een telefoontje naar de geel/zwarte supermarkt in kwestie met de simpele vraag " Hallo Jumbo ...Watskebeurrrrt? Ik heb hier een sjembek die zeurt? Even later gevolgd door de enige passende reactie richting zoonlief, namelijk: * "Ja maar Anthony, dit ken tonnie?" * 

Zoals ik al zei werd tijdens deze diepgravende functioneringsgesprekken geëxperimenteerd met een zeer vernieuwend, misschien zelfs ietwat provocerend no-nonsense protocol. Dat begon met een nogal confronterend rollenspel, waarvan het personeel tijdens de evaluatie zei dat ze het lastig vonden om daarmee om te gaan. Crazy Glennis stormde tegen sluitingstijd met haar hele "team" verkleed als tokkie met een knokploeg naar binnen met de prikkelende openingszin: "Heb jij amme sjoon gesetaah? "Motherfucker, ik snij je keel door assiejut vollegende keer weer doet, met je vakkevullersbek".

Dat laatste zei ze niet, en dat vind ik dan toch wel weer jammer. Dat had zo'n audit toch net iets meer cachet gegeven waardoor de presentatie naar de doelgroep toe, in dit geval de vulploeg, net wat professioneler overkomt. Het geeft ook meteen, bij een primaire reactie, een veel completer beeld van de competenties van de medewerkers. Iets meer maatwerk ... sammasegguh. We dwalen af. "Ik blijf bij de feiten" hoorde ik de Wannabe-Whitney een paar keer bij Eva zeggen, dus dat zal ik dan ook maar doen. Al dacht ik wel, je had in feite beter thuis kunnen blijven, maar dit terzijde.

Na de gewaagde aftrap van deze "training on the job" is vervolgens het hele zootje lekker oldskool gaan apekooien, meppen en schoppen. Glenda "Boom Boom" Batta noemde dat meppen in het domste interview ooit bij Jinek .."een duwtje", wetende dat het op camera staat. Elke artiest weet, als je in medialand of justitie-technisch aan de beurt bent om geschoren te worden, kun je het beste maar even stil zitten. Vraag dat maar aan de Ali B's, Rietbergens en Borsatootjes van deze wereld. Zeker als het, zoals dat zo mooi heet, "onder de rechter is", heb je een prima excuus om gewoon je mond te houden. Tenzij je zelf op dat moment letterlijk onder de rechter ligt, dan zou ik het terloops even ter sprake brengen.

Anyway ...wat doet die Battabek? Die gaat aan de vooravond van haar rechtszaak nog even lekker het slachtoffer uithangen in een dusdanig dom interview dat ook Eva Jinek haar niet meer kon redden. Sorry hoor, maar als er iemand aan scherpte ingeboet heeft en sinds haar overstap naar RTL en eerder voor de Ivo Niehe - dan de Sonja Barend Award in aanmerking komt, dan is het Eva Jinek wel. Dat is echter meer iets voor een volgende column.

Zojuist rolde er dus 200 uur dienstverlening uit als taakstraf voor Glenda Hulita Elisabeth Batta (ja echt .. Hulita, ik verzin 't het niet), waarbij de rechter rekening heeft gehouden met het feit dat haar optredens de komende tijd beperkt zullen blijven tot de OudHollandse Punnikdagen in Bunnik en NK Buikschuiven boven de 80 kg op de braderie van Sabbelkutteveen. Daarmee vergeleken is 5 weken schoffelen in Tuindorp of wat schilderwerkzaamheden op de NDSM-werf nog best gezellig. 

Als die rechters nou een beetje gas geven, kan de reclassering voor het eind van het jaar nog een artiestenteam samenstellen. Binnenkort in een plantsoen bij u in de buurt. Hoe moet het nu verder met Glennis? Verdient ze eigenlijk een tweede kans? Dat lijkt me wel. Het kan niet zo zijn dat door het gedrag van zoonlief en een daarna oliedomme en zeer impulsieve reactie van zijn moeder, de carrière van een van Neerlands beste zangeressen volledig geblokkeerd wordt. Vlak daarbij ook de rol van de social mediakanalen en vervelende columnistjes zoals ondergetekende niet uit.

Wat mij betreft kan ze haar carrière na de 200 uur werkstraf en een oprecht en welgemeend excuus (zonder camera en buiten de publiciteit) aan de slachtoffers gewoon voortzetten. Misschien als eerste stap haar terugkeer bij de Ladies of Soul, zodat ze dan steun aan haar vriendinnen heeft. Al waren die de laatste tijd wel opvallend stil.

 * Vrij naar Rob Schepers de oneliner-koning.

Eric van Kleef is Hooked on House, DJ-Producer, Radio DJ, Dance Consultant, Columnist en Media-watcher.


Columnist: Eric Van kleefFoutje gezien? Let us know!
Gloednieuwe Apple Airpods Pro's

Win gloednieuwe Airpods Pro's


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 136.073 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op nieuwe Apple Airpods twv €159!

Met meer gesprekstijd, het activeren van Siri met je stem en een los verkrijgbare draadloze oplaad case zijn AirPods ongeëvenaard goed. Haal ze uit de case en ze zijn klaar voor al je devices. Doe ze in je oren en ze maken meteen verbinding, zodat jij kunt genieten van geweldig geluid. Alles gaat als vanzelf.

AirPods configureer je met een simpel tikje. Daarna gaan ze automatisch aan en blijven ze altijd verbonden.1 De rest gaat net zo gemakkelijk. Ze detecteren wanneer je ze in hebt. En pauzeren wanneer je ze uitdoet. Of je ze nu met je iPhone, Apple Watch, iPad, Mac of Apple TV gebruikt, de ervaring is altijd indrukwekkend.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 136.073 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen